27 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Olympus Marathon 2022 / Ευρυτάνων διακρίσεις στο βουνό των θεών (συμμετοχές, αποτελέσματα, φωτογραφίες)

Με επιτυχία διοργανώθηκε η τριήμερη (24-26/6) αθλητική διοργάνωση Olympus Marathon 2022. Συνολικά πάνω από 1.150 αθλητές και αθλήτριες από Ελλάδα και εξωτερικό έλαβαν μέρος στους πέντε αγώνες ορεινού τρεξίματος

Για 18η χρονιά διεξήχθη φέτος ο Olympus Marathon, ο μαραθώνιος δρόμος ορεινού τρεξίματος 43χλμ, που έχει αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και σημείο τερματισμού το Λιτόχωρο. Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης, της κορυφαίας όσον αφορά στο ορεινό τρέξιμο στην Ελλάδα, έγιναν και οι αγώνες Olympus Ultra 70χλμ, Olympus Vertical 4,25χλμ, Στην Κόψη των Αετών 12,5χλμ και Melindra Trail 5χλμ.

Η ευρυτανική δρομική κοινότητα έδωσε δυναμικό παρών και απέδειξε, για πολλοστή φορά, ότι εκπροσωπείται από αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν στην ελίτ του αθλήματος. Ο Νίκος Λιάπης, από το Μεγάλο Χωριό, τα ξημερώματα του Σαββάτου (25/6) πήρε εκκίνηση στον Olympus Ultra, αγώνας υπεραπόστασης με μήκος 70χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 5550μ. Με αποθέματα αντοχών, κατάφερε να τερματίσει έπειτα από 16 ώρες και 44 λεπτά, τερματίζοντας στην 26η θέση σε σύνολο 56 δρομέων.

Ο Ν. Λιάπης

Ο Δημήτρης Ελευθερίου, επίσης από το Μεγάλο Χωριό, έτρεξε στα 43χλμ του Olympus Marathon, σε έναν αγώνα όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 520· ο 37χρονος ήταν εξαιρετικός και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 4η θέση, με χρόνο 5 ώρες, 5 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα, σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις του βάθρου.

Ο Δ. Ελευθερίου

Στον ίδιο αγώνα, στην κατηγορία Γυναικών, το βάθρο αποτελούνταν κατά τα 2/3 από Ευρυτάνισσες αθλήτριες. Η Δήμητρα Μπίκα, από το Καρπενήσι, κάλυψε την απόσταση σε 6 ώρες και 2 λεπτά, τερματίζοντας στη 2η θέση, ενώ την ακολούθησε (06:29:29) η Μεγαλοχωρίτισσα Φωτεινή Κολόκα που κατετάγη 3η.

Η Δ. Μπίκα
Η Φ. Κολόκα

Την απονομή των επάθλων των νικητών του Olympus Marathon και Olympus Ultra έκανε, το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2022, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ