25 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Philoxenia 2023 / Η Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας, στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Ελλάδας

Οι ομορφιές της Ευρυτανίας αναδείχθηκαν στη Philoxenia 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου. Στο κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός του κλάδου του τουρισμού συμμετείχε η Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας

από την έντυπη έκδοση

H 38η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Philoxenia 2023 που διοργανώθηκε το τριήμερο 10-12/11/23 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης (HELEXPO) ολοκληρώθηκε με επιτυχία. H έκθεση πραγματοποιήθηκε μαζί με τη Hotelia και συγκέντρωσε συνολικά περισσότερες από 400 συμμετοχές από όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και χιλιάδες επισκέπτες.

Έμφαση στην «άλλη Ελλάδα» και στον Ορεινό Όγκο, συνεχίζει να δίνει η Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας, που είχε ενεργή παρουσία στη μεγαλύτερη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Ελλάδας. Η Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας, με αρωγό τον Δήμο Καρπενησίου και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και τους Ορεινούς Προορισμούς αυτής, υποδέχθηκε τους επισκέπτες της έκθεσης στο δικό της περίπτερο.

«Σκοπός της δράσης ήταν η συνεργασία όλων των Ορεινών περιοχών της Ελλάδας, συγκεντρωμένων στον ίδιο χώρο, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή της κάθε περιοχής, αλλά και συνολικά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για την ανάδειξη της “άλλης Ελλάδας”, της Ηπειρωτικής και Ορεινής Ελλάδας, της Mainland Greece», αναφέρουν οι ξενοδόχοι. «Η προσπάθεια αυτή», τονίζει η Ένωση, «αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα τόσο για την ανάδειξη της περιοχής μας, όσο και για την εικόνα της Ελλάδας γενικότερα προς τους ξένους επισκέπτες, ως προορισμό 365 ημερών, συνδυάζοντας απόλυτα το βουνό με τη θάλασσα, τις καλοκαιρινές με τις χειμερινές διακοπές».

«Θα είναι σπουδαίο», προσθέτουν οι ξενοδόχοι, «η προσπάθεια αυτή να ενισχυθεί και να καθιερωθεί με την παρουσία μας και σε άλλες εκθέσεις, ιδιαίτερα του εξωτερικού, και να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες, να γνωρίσουν τον όμορφο και ευλογημένο τόπο της Ευρυτανίας».

«Για να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, για να αναδείξουμε την ορεινή και ηπειρωτική Ελλάδα, για να έχουμε και εμείς μια ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη και ένα βιώσιμο τουριστικό προϊόν, οφείλουμε να συνθέσουμε τα κομμάτια του παζλ τους ελληνικού τουρισμού και να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να αναδείξουμε τις ομορφιές και τη διαφορετικότητα της ορεινής χώρας μας», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Και καταλήγει η Ένωση: «Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας, κ.κ. Ιωάννη Μαντζούφα, Δήμητρα Δημητρακοπούλου και Σοφία Φλέγκα που άφησαν για λίγο το Καρπενήσι και βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, εκπροσωπώντας επάξια την Ένωσή μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Καρπενησίου και τον δήμαρχο κ. Νικόλαο Σουλιώτη για την άριστη συνεργασία, καθώς και τον αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Σβερώνη που παραβρέθηκε στη Θεσσαλονίκη».

«Είναι κρίσιμο να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία και να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο που διψάει για ταξίδια, να ανακαλύψει τη “διαφορετική Ελλάδα”, την Ελλάδα του ηπειρωτικού και ορεινού όγκου, την Ελλάδα που είναι “πάντα ανοιχτή” και να το στηρίξουμε αυτό με προβολή και έργα τουριστικής ανάπτυξης στην περιφέρεια», δηλώνει η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας, κα Σοφία Φλέγκα. Η χώρα μας, αναφέρει, διαθέτει σπάνιες φυσικές ομορφιές, βουνά, λίμνες και δάση, σπουδαία αρχιτεκτονική, εξαιρετική γαστρονομική παράδοση και μοναδικά μνημεία ιστορίας και πολιτισμού που μπορούν να λειτουργήσουν ως μαγνήτης για την προσέλκυση επισκεπτών τους χειμερινούς μήνες. «Όσο μας το επιτρέπουν οι συγκυρίες, θα είμαστε πανταχού παρόντες στις διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις. Δεν θα σταματήσουμε το έργο μας και θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τις μοναδικές ομορφιές της Ευρυτανίας σε όλο τον κόσμο», καταλήγει στη δήλωσή της η πρόεδρος της τοπικής Ένωσης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ