13 Αυγούστου 2022

ΜΕΝΟΥ

Power Pass: Γιατί το σύστημα ακυρώνει τις αιτήσεις – Πώς γίνονται οι διορθώσεις (video)

Έως τις 5 Ιουλίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Power Pass. Η μικρή αυτή παράταση δόθηκε για να εξυπηρετηθούν όσο δυνατόν περισσότεροι πολίτες μετά τα πολλά προβλήματα που προέκυψαν στη λειτουργία της πλατφόρμας, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η φοροτεχνικός Σάντρα Γεραγγέλου.

Ένα από αυτά είναι ότι όσοι έκαναν αίτηση στο Power Pass κι ύστερα υπέβαλλαν την φορολογική τους δήλωση για το 2021, η αίτησή τους είναι σαν να μην έχει υποβληθεί.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ελέγξουν το σύστημα και να τις υποβάλλουν εκ νέου, είπε.

Εκτός από αυτό υπάρχουν κι άλλα προβλήματα, είπε, που δυστυχώς ακόμα δεν έχουν επιλυθεί.

Ένα από αυτά αντιμετωπίζουν όσοι το επίμαχο διάστημα άλλαξαν κατοικία. Μέσα στην πλατφόρμα υπάρχει σχετικός σύνδεσμος που τους καθοδηγεί στο πώς θα αλλάξουν την διεύθυνση της κατοικίας τους.

Η μικρή αυτή επιδότηση μέσω του Power Pass είναι μια ανάσα για τους καταναλωτές που τον τελευταίο χρόνο είδαν πολύ φουσκωμένους του λογαριασμούς ρεύματος, είπε.

Η επιδότηση αφορά μόνο την κύρια κατοικία, όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 45.000 και μόνο κυμαινόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, είπε.

Πριν δοθεί η παράταση είχε ανακοινωθεί ότι οι εκκαθαρίσεις για να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς θα γίνονταν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Θεωρώ ότι αυτό λόγω της παράτασης θα καθυστερήσει λίγο, είπε.

Σχετικά με την άλλη πλατφόρμα για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών ένα σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι αυτή πρέπει να γίνει από πιστοποιημένους τεχνικούς και μέχρι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο 400, ενώ οι αιτήσεις είναι εκατομμύρια, είπε.

Υπενθύμισε ότι την δαπάνη της αντικατάστασης την επιβαρύνεται το νοικοκυριό.

Σχετική είδηση: Έως τις 5 Ιουλίου οι δηλώσεις για το Power Pass – Η αλλαγή διεύθυνσης «μπλόκαρε» χιλιάδες αιτήσεις (video)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy