13 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Premier League: Σπάει ρεκόρ το deal με αμερικανικό δίκτυο για τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος

Η Premier League ετοιμάζεται να σπάσει νέο ρεκόρ όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αφού πρόκειται να υπογράψει συμφωνία αξίας τουλάχιστον 1,1 δισεκατομμυρίων λιρών, σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ στις ΗΠΑ.

Το συγκεκριμένο συμβόλαιο με την Premier League θα είναι το υψηλότερο για το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ, θα έχει διάρκεια έξι ετών και θα συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το εξωτερικό, για τον κύκλο 2022-2025, σε πάνω από 4 δισεκατομμύρια λίρες.

Μάλιστα, καθώς έχει ήδη συμφωνηθεί η ανανέωση της συμφωνίας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων εντός Βρετανίας, ύψους 5 δισεκατομμυρίων λιρών, αυτό θα οδηγήσει την Premier League να ξεπεράσει συνολικά τα 9 δισεκατομμύρια λίρες για τις επόμενες τρεις σεζόν.

Το NBC Sports, το οποίο διατηρεί τα δικαιώματα μέχρι το επόμενο έτος, έχει πληρώσει περίπου 740 εκατομμύρια λίρες για έξι χρόνια, από το 2016. Όμως αναμένεται να ανταγωνιστεί με το ESPN και το CBS.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα περισσότεροι από ένας ραδιοτηλεοπτικοί φορείς των ΗΠΑ να μπορούν να μεταδίδουν αγώνες, όπως συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η Premier League έχει χωρίσει τα δικαιώματα σε τέσσερα «πακέτα».

Πληροφορίες: ΑΠΕ

To άρθρο Premier League: Σπάει ρεκόρ το deal με αμερικανικό δίκτυο για τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ