25 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Roberto Zucco» και «100» στην Ανοιχτή Σκηνή 2024

Για ακόμα μια χρονιά, η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης» στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον και σε άλλους εσωτερικούς και εξωτερικούς δημόσιους χώρους της Θεσσαλονίκης.

Η φετινή διοργάνωση, με διάρκεια από 3 Απριλίου έως 2 Ιουνίου 2024, έχει σταθερό προσανατολισμό στην προβολή και ενίσχυση των νέων, επαγγελματικού χαρακτήρα, θεατρικών ομάδων της πόλης.

22 συνολικά παραστάσεις και δράσεις, – 9 παραστάσεις στο κύριο πρόγραμμα, 7 παραστάσεις στην κατηγορία των Νέων Φωνών (νέοι απόφοιτοι -τελειόφοιτοι από σχολές που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα), 6 παράλληλες εκδηλώσεις (φόρουμ καλλιτεχνών, performances, άλλες παραστάσεις, εργαστήρια) – συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα.

«Roberto Zucco» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα και «100» σε σκηνοθεσία Χαρίλαου Θώμου

Εταιρεία Θεάτρου Αντίρρηση 
«ROBERTO ZUCCO» του Bernard-Marie Koltes
24 & 25 Απριλίου, Θέατρο Άνετον

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας
Επί σκηνής: Δημήτρης Γαλανάκης, Μυρσίνη Καρματζόγλου, Γιάννης Μαυρόπουλος, Γιάννης Μονοκρούσος, Βικτώρια Παπαδοπούλου – Σισκοπούλου
Μουσικός επί σκηνής: Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Ορμώμενος από την πραγματική ιστορία του νεαρού Roberto Succo, ο οποίος μέχρι τα εικοσιπέντε του χρόνια είχε προλάβει να σκοτώσει τους γονείς του και να επιδοθεί σε σειρά ομηριών και φόνων, διατηρώντας άγνωστο – ίσως και μυστήριο – το πραγματικό του κίνητρο, ο Bernard-Marie Koltes συνθέτει ένα αστυνομικό και ψυχολογικό θρίλερ.

Dot Ensemble
«100»
26, 27 & 28 Απριλίου, Θέατρο Άνετον

Σκηνοθεσία: Χαρίλαος Θώμος
Επί σκηνής: Θάνος Πουμάκης, Γεωργία Ποντσουκτσή, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κορνηλία Προκοπίου
Αν, στη στιγμή του θανάτου σου, το μόνο που μπορείς να κρατήσεις από τη ζωή σου – που θα σε συντροφεύει στην αιωνιότητα και θα ορίζει όλα όσα είσαι – είναι μια και μοναδική ανάμνηση, ποια θα ήταν αυτή;Το 100 είναι μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, συνδυάζοντας τον καθημερινό λόγο με έντονα στοιχεία σωματικού θεάτρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ