17 Οκτωβρίου 2021

Silver Moon: Στον Πειραιά «βαφτίστηκε» το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Στο λιμάνι του Πειραιά, σε επίσημη τελετή, δόθηκε χθες το όνομα Silver Moon, στο νεότευκτο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο της SilverSea Cruises, του ομίλου Royal Carribbean Group, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα για τον τουρισμό και τον κλάδο της κρουαζιέρας στις ελληνικές θάλασσες.

«Η ονοματοδοσία του πλοίου αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας» τόνισε ο Roberto Martinoli, πρόεδρος και CEO της Silversea Cruises. «Σήμερα το Silver Moon αποτελεί το 9ο πλοίο του στόλου μας, σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη για την κρουαζιέρα του 21ου αιώνα. Ως το πρώτο υπερπολυτελές νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο που ξεκίνησε ταξίδια φέτος, το Silver Moon πρωτοπορεί στην ολική επιστροφή της υπερπολυτελούς κρουαζιέρας. Αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του κλάδου μας. Στην πιο πρόσφατη προσθήκη στον στόλο μας, οι επισκέπτες μας θα ανακαλύψουν ξανά τον κόσμο με ασυναγώνιστη άνεση και διακριτική πολυτέλεια. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον Royal Caribbean Group, τα ναυπηγεία Fincantieri, τον κυβερνήτη Ch. Georgiev και το πλήρωμα του πλοίου, καθώς και τις ομάδες μας στην ξηρά, που με τη δουλειά τους έκαναν δυνατή αυτή τη σημαντική στιγμή».

Η τελετή έγινε παρουσία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη , του Richard D. Fain προέδρου και CEO της Royal Caribbean Group, μητρικής εταιρίας της Silversea Cruises, του Roberto Martinoli, προέδρου και CEO της Silversea Cruises, του Jason Liberty, , εκτελεστικού αντιπροέδρου και CFO της Royal Caribbean Group του κυβερνήτη του πλοίου Chavdar Georgiev, του Luigi Matarazzo, γενικού διευθυντή των ναυπηγείων Fincantieri’s Merchant Ships Division.

Προοπτικές της κρουαζιέρας

«Η Κυβέρνησή μας ήταν η πρώτη στον κόσμο που υποστήριξε τον κλάδο της κρουαζιέρας. Έτσι προσφέροντας τη βοήθειά της έφερε περισσότερα από 40 κρουαζιερόπλοια στους μοναδικούς μας προορισμούς με τη Silversea να συμμετέχει στην επανεκκίνση του κλάδου με τρία πλοία.

Η ομάδα μας δούλεψε πολύ σκληρά με την ομάδα σας και τον κ. Σπ. Αλμπέρτη από τη SilverSea Cruises ώστε να φέρει αυτά τα αποτελέσματα» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού και προσέθεσε «Ο στόχος μας στο Υπουργείο Τουρισμού είναι να δημιουργήσουμε στενές συνεργασίες με όλες τις εταιρίες κρουαζιέρας και βέβαια τη SilverSea και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που ανοίγονται. Το Silver Moon είναι το πρώτο πλοίο από τον όμιλο Royal Caribbean που έχουμε με τελετή ονομασίας εδώ στην Ελλάδα και είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε περισσότερα στο εγγύς μέλλον καθώς παράλληλα θα έχουμε περισσότερα πλοία να πλέουν στο Αιγαίο.

Να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα, είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που έχουν σαφή επιχειρησιακά πρωτόκολλα τόσο για κρουαζιερόπλοια όσο και τα λιμάνια, και χαίρομαι που λέω ότι η κατάσταση ελέγχεται πολύ καλά με διαδικασίες και πρωτόκολλα που λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τη σεζόν και να προσφέρουμε μοναδικούς προορισμούς και λιμάνια προσέγγισης σε ένα αυξανόμενο κοινό κρουαζιέρας που επιθυμεί να εξερευνήσει την αυθεντική Ελλάδα. Η πανδημία μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο μας λείπουν τα ταξίδια και η Ελλάδα, με τη μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων εμπειριών που προσφέρει και βασίζονται στην ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία μας, είναι έτοιμη να υποδεχτεί εσάς και τους καλεσμένους σας. Silver Moon, καλώς ήλθατε στην Ελλάδα. Σας ευχόμαστε ασφαλείς πλόες με ήρεμα νερά και πολλούς ικανοποιημένους επισκέπτες» τόνισε ο χαρακτηριστικά κ. Θεοχάρης.

Σχετικά με το πλοίο, να σημειωθεί, ότι ναυπηγήθηκε τον Αύγουστο του 2020 και ξεκίνησε φέτος για πρώτη φορά κρουαζιέρες από Πειραιά στις 18/6 με ενδιάμεσους σταθμούς νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο. Αναμένεται, δε, να πλέει στις ελληνικές θάλασσες μέχρι το Νοέμβριο με δεκαήμερες κρουαζιέρες ενώ την 1η Νοεμβρίου με βάση το μέχρι τώρα πρόγραμμα εκκινεί από το πρώτο λιμάνι της χώρας για μια 16ήμερη κρουαζιέρα προς το Ντουμπάι. Στη συνέχεια το πλοίο θα ταξιδεύει στην Ασία μέχρι τις 30 Μαρτίου του 2022 οπότε και επιστρέφει στον Πειραιά για να εκκινήσει μια μοναδική κρουαζιέρα 91 ημερών μέχρι τη Στοκχόλμη τη λεγόμενη κρουαζιέρα «Grande Europe» (Μεγάλο Γύρο της Ευρώπης.» που η τιμή της ξεκινάει από 46.000 ευρώ ανά άτομο.

Ήδη το Silver Moon κάνει home porting στην Ελλάδα έχοντας προγραμματίσει 70 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια. Πολλές από αυτές γίνονται στη νησιωτική χώρα και σε “ανεξερεύνητους” για το κοινό της κρουαζιέρας προορισμούς όπως η Αμοργός, η Σύρος και η Πάτμος.

To άρθρο Silver Moon: Στον Πειραιά «βαφτίστηκε» το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ