20 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Support_Hara: Μία παράσταση- γροθιά για την έμφυλη βία στο σχολικό περιβάλλον

Η θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς παρουσιάζει την παράσταση Θεάτρου Forum #Support_Hara για 2η χρονιά και για δύο μόνο παραστάσεις, αυτό το Σάββατο 18 και το επόμενο στις 25 Νοεμβρίου, στο θέατρο Αμαλία, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ηθοποιό Ασπασία Δήμου, η εφηβική-νεανική παράσταση #Support_Hara είναι μία βιωματική-συμμετοχική παράσταση που αποτελείται από τρία μέρη και στόχο έχει την πρόληψη και διαχείριση της έμφυλης βίας. Στην παράσταση, όπως ανέφερε, είναι συγκινητική κάθε φορά η συμμετοχή των νέων που θέλουν να αλλάξει αυτό στο σχολικό τους περιβάλλον.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, σκηνοθέτης, είπε ότι τις απαντήσεις τις δίνουν τα ίδια τα παιδιά, με βιώματα ή προτάσεις δικές τους για σεμινάρια και συνεδρίες από ειδικούς ψυχολόγους κ.λ.π. για την αντιμετώπιση του θέματος.

Η ιστορία της Χαράς είναι ιστορία όλων μας. Μία μαθήτρια βιώνει την πιο βάναυση μορφή της έμφυλης βίας από εκείνον που ερωτεύτηκε. Φοβάται να μιλήσει για όσα της έχουν συμβεί. Επιπλέον, η βίαιη στιγμή καταγράφεται από ένα κινητό τηλέφωνο και δημοσιοποιείται. Η Χαρά νιώθει τεράστια συναισθηματική πίεση, πόνο αλλά και ενοχές. Και, όπως συμβαίνει συχνά και στη ζωή, δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πλαίσιο υποστήριξης. Τότε βιώνει το μεγάλο αδιέξοδο. Μόνη λύση η φυγή. Εδώ ακριβώς ξεκινάει το Θέατρο – Forum.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ