9 Δεκεμβρίου 2021

Tάμπλετ και ίντερνετ για τα σχολεία και τους μαθητές των Αγράφων. Το «ευχαριστώ» του δημάρχου

Δίπλα στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στέκεται η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», που προσέφερε 94 τάμπλετ σε σχολικές μονάδες του δήμου Αγράφων, στηρίζοντας τα παιδιά. Το εκπαιδευτικό υλικό θα παραμείνει στα σχολεία και θα χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών, προσφέροντάς τους την πρόσβαση στον κόσμο της γνώσης.

Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός θα καλύψει ανάγκες στις εξής σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) του δ. Αγράφων: Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Ραπτοπούλου, Δημοτικό Σχολείο Βαλαώρας, Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Γρανίτσας, Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Δαφνούλας, Δημοτικό Σχολείο Δυτικής Φραγκίστας, Δημοτικό Σχολείο Κρέντης, Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκατούνας, Νηπιαγωγείο Κρέντης & Παράρτημα Δάφνης, Νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας.

Επίσης, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της COSMOTE, τα έργα ολοκληρώνονται και μέχρι τέλους αυτού του μήνα θα έχουν διασύνδεση στο ίντερνετ όλοι οι μαθητές των σχολείων του δήμου Αγράφων, για τη διαδικτυακή τους διδασκαλία. Στο χωριό Δαφνούλα θα υπάρξει καθυστέρηση και προσωρινά θα δοθεί εναλλακτικός τρόπος διασύνδεσης στο διαδίκτυο από την εταιρεία, λόγω των απαιτούμενων έργων ρευματοδότησης της καμπίνας από τη ΔΕΔΔΗΕ.

«Για τη θετική εξέλιξη, όλης της υπόθεσης, ευχαριστούμε την αξιότιμη Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Ν. Σακελλαροπούλου, για το ενδιαφέρον που επέδειξε, την Πρόεδρο του ‘Μαζί για το Παιδί’ κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, καθώς επίσης και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αγράφων.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ