16 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Tα Θεοφάνια στην Ευρυτανία / Στα νερά του Μέγδοβα ο Σταυρός. Τα Φώτα γιορτάστηκαν και στη Γέφυρα Βίνιανης (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Με κάθε επισημότητα έγιναν στην Ευρυτανία σήμερα, ανήμερα των Θεοφανιών (6/1), οι τελετές καθαγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Στον Δήμο Αγράφων πραγματοποιήθηκαν εορτασμοί και στις πέντε Δημοτικές Ενότητες: στη Γέφυρα Τέμπλας (ΔΕ Ασπροποτάμου), στον Νερόμυλο (ΔΕ Αγράφων), στο Γεφύρι Βίνιανης (ΔΕ Βίνιανης) στον Μέγδοβα, στη Γέφυρα Επισκοπής (ΔΕ Φραγκίστας) και στην προβλήτα Σιβίστας (ΔΕ Απεραντίων).

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό πραγματοποιήθηκε, λίγο μετά τις 11 το πρωί, η εκδήλωση στην πετρόχτιστη γέφυρα της Βίνιανης, με την κατάδυση του Σταυρού να γίνεται στα νερά του Μέγδοβα.

«Σήμερα, είναι μια λαμπρή μέρα για την Ορθοδοξία μας. Μια μέρα γεμάτη σημαντικούς συμβολισμούς, καθώς, γιορτάζουμε την βάφτιση του Θεανθρώπου και την αποκάλυψη του Αγίου Πνεύματος. Σε ένα μαγευτικό τοπίο, σε ένα ιστορικό μνημείο, στο γεφύρι της Βίνιανης τελέσθηκε ο αγιασμός των υδάτων. Χρόνια πολλά στους δημότες μας, χρόνια πολλά στους Ευρυτάνες, χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο! Χρόνια πολλά, καλή φώτιση!», έγραψε ο αντιδήμαρχος Αγράφων, Πάνος Γκορόγιας.

Τον Σταυρό έπιασε ο νεαρός Γιάννης Μαντής
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ