25 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Tα Θεοφάνια στην Ευρυτανία / Στη Γέφυρα Τέμπλας ένας τολμηρός βούτηξε στα νερά του Αχελώου για να πιάσει τον Σταυρό (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Η γιορτή των Θεοφανίων στη Γέφυρα Τέμπλας

Με κάθε επισημότητα έγιναν στην Ευρυτανία σήμερα, ανήμερα των Θεοφανιών (6/1), οι τελετές καθαγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Στον Δήμο Αγράφων πραγματοποιήθηκαν εορτασμοί και στις πέντε Δημοτικές Ενότητες: στη Γέφυρα Τέμπλας (ΔΕ Ασπροποτάμου), στον Νερόμυλο (ΔΕ Αγράφων), στο Γεφύρι Βίνιανης (ΔΕ Βίνιανης) στον Μέγδοβα, στη Γέφυρα Επισκοπής (ΔΕ Φραγκίστας) και στην προβλήτα Σιβίστας (ΔΕ Απεραντίων).

Στη Γέφυρα της Τέμπλας η εκδήλωση έγινε παρουσία του Δημάρχου Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη, αντιδημάρχων και πλήθους πολιτών. Στα νερά του Αχελώου βούτηξε για να πιάσει στον Σταυρό ο Θωμάς Νταβαρίνος, πρόεδρος του τοπικού Ορειβατικού Συλλόγου.

Σε μήνυμά του, ο Αλ. Καρδαμπίκης αναφέρει τα εξής:

«Η παράδοση τηρήθηκε και φέτος. Εδώ… στα σμαραγδένια νερά του Αχελώου και κάτω από την επιβλητική, λιθόκτιστη Γέφυρα της Τέμπλας, στο σταυροδρόμι δύο νομών και σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία πλούσια σε ομορφιά και ιστορία, έγινε η Ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Στην καθαρτική και αναγεννησιακή δύναμη του νερού, το οποίο αυτή την ημέρα αγιάζεται, εορτάστηκε μια από τις σπουδαιότερες γιορτές του Χριστιανισμού, τα Θεοφάνεια και έτσι χαρούμενα κ ελπιδοφόρα έκλεισε το Δωδεκαήμερο που ξεκίνησε την Παραμονή των Χριστουγέννων. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά με φως στο δρόμο της ζωής μας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ