25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Taekwondo / Η Ευρυτάνισσα Μελίνα Γεωργίου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Πάτρα, στην κατηγορία -46kg

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwondo ανδρών και γυναικών που διεξήχθη στην Πάτρα, το διήμερο 30-31 Μαρτίου 2024, πρωταγωνίστησε η Μελίνα Γεωργίου, αθλήτρια του Αίαντα Αγ. Δημητρίου με καταγωγή από την Ευρυτανία.

Την τελευταία ημέρα των αγώνων, η 16χρονη, κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Γεωργίου, πήρε μέρος σε μια κατηγορία όπου συμμετείχαν συνολικά 9 αθλήτριες από ισάριθμους συλλόγους, σημείωσε τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και έφθασε στην κορυφή των -46 κιλών. Παράλληλα, ο Αίαντας Αγίου Δημητρίου, του Μεγαλοχωρίτη ομοσπονδιακού προπονητή Θοδωρή Ζηνέλη, με δύο χρυσά, δύο ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια πρώτευσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας, που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γήπεδο «Δημήτριος Τόφαλος» και διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Taekwondo (ΕΛΟΤ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η Μελίνα Γεωργίου αντλεί έμπνευση από την Ευρυτανία πριν από κάθε μεγάλη διοργάνωση και δεν χάνει ευκαιρία να επισκέπτεται τον τόπο καταγωγής της, όπου βρέθηκε και το 3ήμερο της 25ης Μαρτίου, πριν από τους αγώνες της Πάτρας (φωτο).

Και η Σεμέλη στην Πάτρα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwondo ανδρών και γυναικών συμμετείχε και η Σεμέλη Ζαρμακούπη του Α.Σ. Ευρυτανίας (Zarmakoupis Fight Club), που αναδείχτηκε 5η στην κατηγ. -53 κιλών. Ο προπονητής της Νίκος Ζαρμακούπης αναφέρει: «Πανελλήνιο πρωτάθλημα TAE KWON-DO. Μετά από απουσία δυο χρόνων και χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και συμμετοχή σε αγώνες Tae Kwon Do, η Σεμέλη έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των -53 κιλών με  συμμετοχή 29 αθλητριών. Κατέλαβε την 5η θέση κερδίζοντας δυο αγώνες και χάνοντας με μικρή διαφορά από την περσινή αθλήτρια που είχε κατακτήσει μετάλλιο. Συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά που καταφέρνεις τόσα χρόνια να αγωνίζεσαι σε δυο δύσκολα  αθλήματα των πολεμικών τεχνών (Tae Kwon Do και Kick Boxing) και να είσαι στην κορυφή».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ