5 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

[UPD] Έχουν ελεγχθεί 600 χιλιόμετρα στη Λίμνη Κρεμαστών, άκαρπη και η 11η ημέρα ερευνών – Η ενημέρωση του ΕΔΣΕ

Παρά τις συνεχείς έρευνες, δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος από τη 48χρονη, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Πέμπτη 22/9/22.

Για 11η ημέρα συνεχίστηκαν, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης αγνοούμενης στη Λίμνη Κρεμαστών. Από την πρώτη στιγμή, την Πέμπτη 22/9, μέχρι και σήμερα, δεκάδες άνθρωποι -μέλη διασωστικών ομάδων των ΕΜΑΚ, βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, πυροσβέστες, αστυνομικοί, ορειβάτες, εθελοντές διασώστες κ.α.- έχουν «χτενίσει» όλη την περιοχή (σε νερό και στεριά), δίχως ωστόσο να εντοπίσουν ίχνη της Ευρυδίκης.

Πλέον, οι έρευνες αφορούν τη λίμνη και τα παράκτια τμήματα, καθώς, όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, από το σημείο έχουν αποχωρήσει οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού και το υποβρύχιο drone του ΟΦΚΑΘ. Από το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας υπολογίζεται πως από την αρχή των ερευνών, έχουν διανυθεί πάνω από 590 χιλιόμετρα, κοντά στις ακτογραμμές της λίμνης αλλά και στα κεντρικά σημεία πλεύσης από την περιοχή της προβλήτας της Σιβίστας μέχρι το φράγμα. Στις χθεσινές έρευνες συμμετείχαν άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, πυροσβέστες και μέλη του ΕΔΣΕ.

Στην ενημέρωσή του για την πορεία των ερευνών, το ΕΔΣ Ευρυτανίας αναφέρει:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 02.10.2022

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΟΥ

ΩΡΑ: 08:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΓΕΦΥΡΑ ΤΑΤΑΡΝΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ

Με 4 μέλη συμμετείχε ξανά σήμερα στις έρευνες η ομάδα δράσης του σωματείου μας.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν και σήμερα στα βασικά πιθανά σημεία κοντά στη γέφυρα, σε απόκρημνες ακτές της λίμνης, φτάνοντας αργά το απόγευμα για τέταρτη φορά, μέχρι την περιοχή του φράγματος των Κρεμαστών.

Η 7η ΕΜΑΚ με το φουσκωτό που διαθέτει έκανε έρευνες για άλλη μια φορά προς την περιοχή του Αχελώου. Οι πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Φουρνάς και της Γρανίτσας ερεύνησαν ξανά πιθανά σημεία των ακτογραμών, κάποιοι πεζοπορώντας και οι υπόλοιποι μαζί με τα μέλη της ομάδας μας, ως πλήρωμα στο σκάφος που διαθέτει καθημερινά για τις έρευνες η αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας.

Από την πρώτη μέρα του συμβάντος έχουν γίνει έρευνες από τους εμπλεκόμενους φορείς σε όλα τα πιθανά σημεία της λίμνης με πάρα πολλές διελεύσεις καθημερινά.

Υπολογίζουμε πως από αρχή των ερευνών, έχουν διανυθεί πάνω από 590 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις καταγραφές του gps, κοντά στις ακτογραμμές της λίμνης αλλά και στα κεντρικά σημεία πλεύσης από την περιοχή της προβλήτας της Σιβίστας μέχρι το φράγμα.

Δυστυχώς για άλλη μια μέρα οι έρευνες δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα και θα συνεχιστούν ξανά αύριο (σ.σ. 3/10)”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ