6 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

[UPD] Για δεύτερη ημέρα επιχειρεί το υποβρύχιο drone στη λίμνη. Θα συνεχίσουν να ψάχνουν και στη στεριά (ΦΩΤΟ)

Αναζητούν απαντήσεις στο θρίλερ της λίμνης. Συνεχίζονται, για έβδομη ημέρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης Ευρυδίκης Τ. που αγνοείται στη Λίμνη Κρεμαστών από την περασμένη Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου.

Το έργο της αναζήτησης συνέδραμε, την Τρίτη (27/9), υποβρύχιο drone του Ο.Φ.Κ.Α.Θ., εθελοντικής διασωστικής ομάδας που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη. Το μηχάνημα κατήλθε στον βυθό της λίμνης, σε βάθος δεκάδων μέτρων, ακολουθώντας το στίγμα που είχε δώσει το σόναρ του Ερυθρού Σταυρού και τα σημεία που υπέδειξαν οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, ωστόσο δεν εντόπισε ίχνη της αγνοούμενης· φαίνεται πως το εύρημα στον βυθό της λίμνης δεν αφορά ανθρώπινο σώμα.

«Αποκλείσαμε τα δύο σημεία που μας υπέδειξαν οι άνθρωποι του Λιμενικού και έτσι αύριο (σ.σ. Τετάρτη 28/9), με το πρώτο φως της ημέρας, θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το πεδίο της έρευνας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. κ. Χρήστος Ράμμος. «Η σορός μπορεί να είναι οπουδήποτε, όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα -ακόμα και η γυναίκα να μη βρίσκεται μέσα στο νερό», τόνισε μιλώντας στο «Live News» (Μέγκα) και τον Νίκο Ευαγγελάτο και προανήγγειλε νέο γύρο ερευνών στη χερσαία περιοχή γύρω από τη Γέφυρα Τατάρνας.

«Άκαρπες οι σημερινές (σ.σ. 27/9) έρευνες στην λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία. Το υποβρύχιο drone ξεκαθάρισε τα δυο “ύποπτα” σημεία που μας υπέδειξαν οι βατραχάνθρωποι της Μ.Υ.Α. του Λιμενικού Σώματος καθώς κατεβήκαμε στα 75 μέτρα βάθος χωρίς όμως αποτέλεσμα», αναφέρουν οι διασώστες του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

«Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και την Τετάρτη (28/9) με όλους του φορείς (…)», προσθέτουν, ενημερώνοντας ότι στην προσπάθεια θα συμβάλει η Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας «…που μας ενισχύει με 4 ομοσπονδιακούς θηροφύλακες και 2 οδηγούς βουνού, που γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή, για μια χερσαία έρευνα περιμετρικά της γέφυρας που βρέθηκε το αυτοκίνητο της αγνοούμενης».

Στο σημείο των ερευνών παραμένουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, κλιμάκια της ΕΜΑΚ, αστυνομικοί, πυροσβέστες κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ