29 Σεπτεμβρίου 2021

(UPD) Για 3η ημέρα μαίνεται η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, νέες εκκενώσεις χωριών τα ξημερώματα

Ανεξέλεγκτη, για τρίτη ημέρα, καίει η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, με δεκάδες χιλιάδες στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη και πολλά σπίτια (150, σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση) και οχήματα να έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. 

Το μέτωπο παραμένει μεγάλο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Κεχριές -επί της Επ. Οδού Στροφυλίων-Ροβιών- καθώς η φωτιά κινείται πλέον απειλητικά προς τα εκεί. Οι κάτοικοι έφυγαν από τα σπίτια τους και στα χωριά Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα.

Ο περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης και τα επιτελικά στελέχη της Πυροσβεστικής που συμμετείχαν στην σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, συμφώνησαν να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο μέτωπο προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ και τον Δρυμώνα, που έχει φτάσει στην κορυφογραμμή απειλώντας να κάψει πευκώδη έκταση. Οι φλόγες είναι τεράστιες, φτάνουν ακόμη και τα 80 μέτρα, όπως εκτιμούν τα στελέχη της Πυροσβεστικής, ενώ το δύσβατο της περιοχής αποκλείει την προσέγγιση της φωτιάς από επίγειες δυνάμεις. 

Σε δραματικούς τόνους, ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας, ζήτησε, μέσω της τηλεόρασης του ΟPEN TV, την περαιτέρω ενίσχυση της μέσων πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ