5 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

[UPD] Δεν εντόπισε ίχνη της 48χρονης το υποβρύχιο drone που επιχείρησε στη λίμνη – “Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα”

Δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε και η 6η ημέρα ερευνών για τον εντοπισμό της 48χρονης Ευρυδίκης Τ. από το Καρπενήσι, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (22/9).

Το έργο της αναζήτησης συνέδραμε, την Τρίτη (27/9), υποβρύχιο drone του Ο.Φ.Κ.Α.Θ., εθελοντικής διασωστικής ομάδας που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη. Το μηχάνημα κατήλθε στον βυθό της λίμνης, σε βάθος δεκάδων μέτρων, ακολουθώντας το στίγμα που είχε δώσει το σόναρ του Ερυθρού Σταυρού και τα σημεία που υπέδειξαν οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, ωστόσο δεν εντόπισε ίχνη της αγνοούμενης· φαίνεται πως το εύρημα στον βυθό της λίμνης δεν αφορά ανθρώπινο σώμα αλλά σωρό από πέτρες και κορμούς δέντρων.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή καθυστέρησαν την επιχείρηση, με το drone να βυθίζεται στο νερό λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι. Έφθασε σε βάθος 72 μέτρων και χαρτογράφησε όλα τα πιθανά σημεία, ωστόσο δεν εντόπισε κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο. Παράλληλα, εξέτασε και άλλα τμήματα της λίμνης κάτω και γύρω από τη γέφυρα, επίσης χωρίς να προκύψει αποτέλεσμα.

«Αποκλείσαμε τα δύο σημεία που μας υπέδειξαν οι άνθρωποι του Λιμενικού και έτσι αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας, θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το πεδίο της έρευνας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. κ. Χρήστος Ράμμος. «Η σορός μπορεί να είναι οπουδήποτε, όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα -ακόμα και η γυναίκα να μη βρίσκεται μέσα στο νερό», τόνισε μιλώντας στο «Live News» (ΜΕGA) και τον Νίκο Ευαγγελάτο και προανήγγειλε νέο γύρο ερευνών στη στεριά, στην περιοχή γύρω από τη Γέφυρα Τατάρνας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Καρπενήσι και όλη την Ελλάδα, θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 28/9/22

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ