30 Ιανουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

[UPD] Κορυφώνεται η αγωνία για τη 48χρονη που αγνοείται στη Λίμνη Κρεμαστών – Άκαρπες και οι έρευνες των δυτών [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Ένα σημάδι ζωής της 48χρονης Ε.Τ. από το Καρπενήσι, που αγνοείται από χθες, συνεχίζουν να αναζητούν οι ομάδες έρευνας και διάσωσης που έχουν συγκροτηθεί στη Γέφυρα Τατάρνας, στη δυτική Ευρυτανία· η αναζήτηση στα νερά της Λίμνης Κρεμαστών και σε χερσαία παραλίμνια τμήματα δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής καρπούς.

ΒΙΝΤΕΟ

Με το πρώτο φως της 2ης ημέρας από την εξαφάνιση της γυναίκας, τα συνεργεία ρίχτηκαν στη μάχη προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη της· νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (22/9) το αυτοκίνητό της είχε βρεθεί σταθμευμένο στη Γέφυρα Τατάρνας, με τις αρχές να εξετάζουν από την πρώτη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα στοιχεία.

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής (23/9) έφθασε στο σημείο των ερευνών ομάδα αυτοδυτών της Ομάδας Υποβρυχίων Διασώσεων της 1ης ΕΜΑΚ προκειμένου να ερευνήσει στα νερά, ενώ διασωστικές λέμβοι, ιδιωτικά σκάφη και βάρκες «χτενίζουν» τη λίμνη. Οι δύτες που βούτηξαν -δύο φορές- στα νερά της λίμνης έφθασαν σε βάθος 32 μέτρων, δίχως να καταφέρουν να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο. Στο συγκεκριμένο σημείο των ερευνών -κάτω από τη Γέφυρα Τατάρνας- το βάθος της λίμνης φθάνει ακόμα και τα 70 μέτρα, συνθήκη που αυξάνει σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας της προσπάθειας των δυτών. Την ίδια στιγμή, πεζοπόρα τμήματα ερευνούν στα χερσαία παραλίμνια τμήματα, ενώ επιστρατεύτηκε και drone για αναζήτηση από αέρος.

Στη μεγάλη επιχείρηση παίρνουν μέρος κλιμάκια της 7η ΕΜΑΚ (από τη Λαμία) και της 1ης ΕΜΑΚ (από την Ελευσίνα), της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας, αστυνομικοί της Α.Δ. Ευρυτανίας από το Καρπενήσι και το Κερασοχώρι, μέλη του Ελληνικού  Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας (ΕΔΣΕ), μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, απλοί πολίτες κ.α.

«Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενης στη λίμνη Κρεμαστών Ευρυτανίας. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με την Ο.Υ.Δ., διασωστική λέμβος, ομάδα Σ.μη.Ε.Α. καθώς και εθελοντές ως συνδρομή στην ΕΛ.ΑΣ.», αναφέρει για την επιχείρηση το Πυροσβεστικό Σώμα. Για την επιχείρηση που έχει στηθεί μίλησε ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ, Πύραρχος Στέργιος Φυσέκης.

Συγκλονισμένο από την είδηση είναι από χθες το Καρπενήσι, καθώς η Ε.Τ., μητέρα ενός παιδιού, δραστήρια και εξωστρεφής, είναι πολύ γνωστή και αγαπητή στη μικρή τοπική κοινωνία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ