5 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

[UPD] Συνεχίζουν να αναζητούν απαντήσεις για τη 48χρονη αγνοούμενη. Χωρίς το υποβρύχιο drone συνεχίζονται οι έρευνες

Στην 8η ημέρα βρίσκεται η επιχείρηση στη Λίμνη Κρεμαστών για τον εντοπισμό της 48χρονης από το Καρπενήσι. Οι έρευνες συνεχίζονται σε νερό και στεριά.

Έχει συμπληρωθεί μία εβδομάδα από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της 48χρονης Ευρυδίκης Τ. από το Καρπενήσι, μιας γυναίκας δυναμικής και δραστήριας, που -σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία- την Πέμπτη (22/9) το μεσημέρι έφθασε με το ΙΧ αυτοκίνητό στη Γέφυρα Τατάρνας και έκτοτε αγνοείται.

Βίντεο από τις έρευνες της Πέμπτης (29/9) στη Λ. Κρεμαστών

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν επιβεβαιωθεί, το αυτοκίνητο βρέθηκε κλειδωμένο ενώ μέσα στην θέση του συνοδηγού βρέθηκε το κινητό της τηλέφωνο και μία ιδιόχειρη επιστολή, στην οποία αναφέρει την πρόθεσή της να εξαφανιστεί. Αμέσως ξεκίνησε μια μαραθώνια κινητοποίηση για την αναζήτησή της, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, οκτώ ημέρες από την εξαφάνιση της, χωρίς αποτέλεσμα. Όλοι φοβούνται ότι βούτηξε στα παγωμένα νερά της Λ. Κρεμαστών προχωρώντας σε απονενοημένο διάβημα, ωστόσο όσο οι έρευνες στη λίμνη παραμένουν άκαρπες, παραμένουν ανοικτά όλα τα σενάρια.

Εικόνα από τις έρευνες, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (29/9)

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, το διήμερο Τρίτη 27 και Τετάρτη 28/9, το έργο της αναζήτησης συνέδραμε υποβρύχιο drone του Ο.Φ.Κ.Α.Θ., εθελοντικής διασωστικής ομάδας που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη. Το μηχάνημα κατήλθε στον βυθό της λίμνης σε βάθος δεκάδων μέτρων, ακολουθώντας το στίγμα που είχε δώσει το σόναρ του Ερυθρού Σταυρού και τα σημεία που υπέδειξαν οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, ωστόσο δεν εντόπισε ίχνη της αγνοούμενης· αποδείχθηκε πως το εύρημα στον βυθό της λίμνης δεν σχετίζεται με ανθρώπινο σώμα.

Βίντεο από τις έρευνες της 7ης ημέρας (28/9)

Η εθελοντική ομάδα έχει αποχωρήσει από το σημείο και σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, οι έρευνες γίνονται χωρίς τη συμμετοχή του υποβρύχιου drone, που, όπως αποδείχθηκε, πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες αφού έδωσε στις αρχές υψηλής ποιότητας φωτογραφίες από τον βυθό της λίμνης (σε βάθος μεγαλύτερο των 70μ.), τη μορφολογία του, τα εμπόδια που παρουσιάζει· πιθανόν τα επόμενα 24ωρα ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ. θα συνδράμει εκ νέου στην έρευνα.

Από το πεδίο των ερευνών αποχώρησαν και οι δύτες του Λιμενικού Σώματος.

Την Πέμπτη (29/9) οι έρευνες αφορούν, κατά κύριο λόγο, τα παράκτια τμήματα της λίμνης, περιμετρικά της γέφυρας της Τατάρνας, όπου μέλη της 7ης ΕΜΑΚ (Λαμία) ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή, ενώ συμμετέχει ξανά και 5μελής ομάδα δράσης του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας. Παράλληλα συνεχίζεται η επιχείρηση στη στεριά, με πεζοπόρα τμήματα (από πυροσβέστες και αστυνομικούς) να εξετάζουν το ενδεχόμενο η 48χρονη να βρίσκεται κάπου στη γύρω περιοχή.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ