14 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

[UPD] Συνεχίζουν να “χτενίζουν” την ακτογραμμή της λίμνης – Άφαντη για 11η ημέρα η 48χρονη από το Καρπενήσι

Άφαντη παραμένει, για 11η ημέρα, η 48χρονη Ευρυδίκη Τ. από το Καρπενήσι. Ήταν την περασμένη Πέμπτη (22/9), νωρίς το μεσημέρι, όταν έφθασε με το ΙΧ αυτοκίνητό στη Γέφυρα Τατάρνας, στη Λίμνη Κρεμαστών, και έκτοτε αγνοείται.

Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε μια μεγάλη και μαραθώνια κινητοποίηση για την αναζήτησή της, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ευρυτανίας, ενώ το θέμα έλαβε διαστάσεις πανελλαδικές, με τηλεοπτικούς σταθμούς να καλύπτουν με ρεπορτάζ την υπόθεση. Το βασικό σενάριο, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικές αρχές, θέλει τη 48χρονη γυναίκα να πήδηξε στη λίμνη, σε μια πράξη απόγνωσης. Το σενάριο της αυτοχειρίας παραμένει ακόμα το επικρατέστερο, ωστόσο όσο η σορός της 48χρονης δεν εντοπίζεται, οι αρχές οφείλουν (και το πράττουν ήδη) να κινηθούν και προς άλλες κατευθύνσεις.

Πλέον, οι έρευνες αφορούν τη λίμνη και τα παράκτια τμήματα, καθώς, όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, από το σημείο έχουν αποχωρήσει οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού και το υποβρύχιο drone του ΟΦΚΑΘ. Τα τελευταία 24ωρα έχουν ελεγχθεί εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής, δίχως να προκύψει κάποιο στοιχείο προς αξιοποίηση. Μέλη του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ «χτενίζουν» σε μεγάλη έκταση την ακτογραμμή.

Για τις έρευνες του Σαββάτου (1/10), το ΕΔΣΕ αναφέρει τα εξής:

“ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01.10.2022

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΟΥ

ΩΡΑ: 07:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΓΕΦΥΡΑ ΤΑΤΑΡΝΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ

Η ομάδα σήμερα στις έρευνες συμμετείχε με 2 μέλη.

Ελέγχθηκε ξανά η περιοχή κοντά στη γέφυρα της Τατάρνας και στη συνέχεια οι βάρκες κατευθύνθηκαν σε πιο μακρινές αποστάσεις, σε ακτές και κολπίσκους της λίμνης που καθημερινά γίνονται διελεύσεις για έρευνες.

Χτες και σήμερα, περισσότερα από 180χλμ ακτογραμμής ελέγχθηκαν από τα μέλη της ομάδας μας, τους άντρες της ΠΥ Καρπενησίου και της 7ης ΕΜΑΚ.

Δυστυχώς για άλλη μια μέρα οι έρευνες δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα και θα συνεχιστούν ξανά αύριο με το πρώτο φως της ημέρας”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ