16 Μαΐου 2022

(Upd) Χιονοπτώσεις από τα μεσάνυχτα στην Ευρυτανία, υπό το μηδέν η θερμοκρασία για πολλές ημέρες – Τα νεότερα για την “Ελπίδα”

Ελάχιστα έχουν αλλάξει από τη χθεσινή πρόβλεψη των Ευρυτανικών Νέων σχετικά με τη νέα κακοκαιρία (“Ελπίδα”). Στο επίκεντρο ισχυρών κατά τόπους χιονοπτώσεων θα είναι η ανατολική χώρα και κυρίως περιοχές όπως η Εύβοια, η Αττική, η Βοιωτία, το Πήλιο, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, η Κρήτη κ.α. Στην Ευρυτανία θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στην αρχική φάση της κακοκαιρίας, ωστόσο γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί· ο παγετός και οι αρνητικές θερμοκρασίες θα μας συντροφεύουν μέχρι και το τέλος του μήνα.

Πιο αναλυτικά, τις επόμενες ώρες και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, προς ξημέρωμα Σαββάτου (22/1), η ψυχρή εισβολή θα κατέλθει νοτιότερα και θα ρίξει σημαντικά τη θερμοκρασία και στην Ευρυτανία. Σε συνδυασμό με την ύπαρξη υετού, αποτέλεσμα θα είναι να σημειώνονται χιονοπτώσεις σε μεγάλο τμήμα του νομού. Πιθανόν είναι πολλές περιοχές (με έμφαση στα ανατολικά) να ξυπνήσουν στα λευκά, ωστόσο γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από τις πρώτες απογευματινές ώρες θα πρέπει να έχουν σταματήσει.

Την Κυριακή (23/1) ήδη ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και μάλιστα αναμένονται ηλιόλουστες συνθήκες, ωστόσο το βασικό γνώρισμα θα είναι η έντονη ψύχρα. Οι ελάχιστες θα πέσουν και κάτω από τους -5 βαθμούς Κελσίου, συνοδεία παγερών βοριάδων (ΒΑ).

Και η νέα διαταραχή το διήμερο Δευτέρα 24 και Τρίτη 25/1 θα αφορά, κατά κύριο λόγο, την Αττική, την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου. Στην Ευρυτανία, στα πολύ ανατολικά, ίσως εκδηλώνονται χιονοπτώσεις ασθενούς έντασης. Τα θερμόμετρα πάντως θα δείξουν έως και -10 βαθμούς, γι’ αυτό τον λόγο οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Έτοιμη η ΠΕ Ευρυτανίας

Προετοιμασμένος για τη νέα κακοκαιρία είναι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ευρυτανίας και των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων. Σε ανάρτησή του, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Άρης Τασιός, αναφέρει:

«Με τον στόλο μας σε ετοιμότητα, το προσωπικό μας σε επιφυλακή και σταθμούς αντιπαγετικού αλατιού σε Καρπενήσι, Δομνίστα, Προυσό, Φουρνά, Παλαιοκατούνα και Ραπτόπουλο είμαστε έτοιμοι για την επερχόμενη κακοκαιρία. Δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση προσοχή στις μετακινήσεις μας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ