20 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

[UPD] Με στόχο να φθάσουν στον βυθό της λίμνης θα επιχειρήσουν σήμερα οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού – 5η ημέρα ερευνών

Λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανή η 48χρονη Καρπενησιώτισσα που αγνοείται από την περασμένη Πέμπτη (22/9).

Στην 5η ημέρα βρίσκονται οι έρευνες στη Λίμνη Κρεμαστών για τον εντοπισμό της 48χρονης αγνοούμενης από το Καρπενήσι, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (22/9)· το αυτοκίνητό της βρέθηκε σταθμευμένο επί της Γέφυρας Τατάρνας και οι αρχές, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, από την πρώτη στιγμή εκτίμησαν ως πολύ πιθανό η γυναίκα να προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα πέφτοντας στα νερά της λίμνης.

Την Κυριακή (25/9) το έργο της αναζήτησης της Ε.Τ., μιας γυναίκας δραστήριας και κοινωνικής, αγαπητής σε όλο το Καρπενήσι, συνέδραμε κλιμάκιο 4 βατραχανθρώπων του Λιμενικού που βούτηξαν ανά δυάδες στη λίμνη, δεν κατάφεραν ωστόσο να βρουν κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης.

Και οι δύο προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, με τους δύτες να φθάνουν σε βάθος 42 και 63 μέτρων. Ο βυθός της λίμνης εμφανίζει ιδιομορφίες (μεγάλο βάθος, φερτά υλικά κ.α.) και το έργο των βατραχανθρώπων, λένε οι ειδικοί, παρουσιάζει υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, το κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών θα επιχειρήσει να φθάσει στον βυθό της λίμνης, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να βρίσκεται εκεί το άψυχο σώμα της 48χρονης μητέρας ενός παιδιού. Το έργο των ανδρών του Λιμενικού συνδράμει ειδικό καταδυτικό σκούτερ, ώστε η κάθοδος των δυτών να γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και εξοικονόμηση αερίων.

UPDATE. Επί μία ώρα ερεύνησε τα νερά της λίμνης το πρώτο ζεύγος δυτών της Μ.Υ.Α. του Λιμενικού, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, δίχως ωστόσο ξανά να εντοπιστεί κάποιο ίχνος της 48χρονης αγνοούμενης.

  • – – – – – – – – –

Προηγούμενο ρεπορτάζ

Στις έξι το απόγευμα της Κυριακής (25/9) ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών στη Λίμνη Κρεμαστών. Οι εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης αγνοούμενης από το Καρπενήσι, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος της στα νερά της λίμνης.

ΒΙΝΤΕΟ

Μία ημέρα νωρίτερα (Σάββατο 24/9) το τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό ρομπότ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εντόπισε «πιθανό σημείο σε μεγάλο βάθος που μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση», όπως αναφερόταν σε σχετική ενημέρωση. Το πρωί της Κυριακής (25/9), με εντολή του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, στην περιοχή έφτασε η Ομάδα Υποβρυχίων Αποστολών και οι πρώτοι δύο βατραχάνθρωποι βούτηξαν στα νερά της λίμνης στις τρεις το μεσημέρι, για να ακολουθήσει η δεύτερη δυάδα δυτών λίγη ώρα αργότερα. Και οι δύο προσπάθειες απέβησαν άκαρπες. Ο βυθός της λίμνης εμφανίζει ιδιομορφίες (μεγάλο βάθος, πλήθος φερτών υλικών κ.α.) και το έργο των δυτών, λένε οι ειδικοί, παρουσιάζει υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Η ενημέρωση του Λιμενικού για το θέμα αναφέρει τα εξής: «Αναφορικά για τις έρευνες που θα διεξαχθούν από κλιμάκιο της μονάδας υποβρυχίων αποστολών για την αγνοούμενη 48χρονη στο Καρπενήσι, τετραμελές κλιμάκιο των βατραχανθρώπων του Λιμενικού, εξειδικευμένο σε βαθιές καταδύσεις, μεταβαίνει στο σημείο προκειμένου να βουτήξει και να κάνει τις έρευνες. Το συγκεκριμένο κλιμάκιο της ΜΥΑ διατέθηκε με εντολή του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για να συνδράμει στις έρευνες».

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο της αγνοούμενης Ε.Τ., ένα μαύρο Toyota Hilux, εντοπίστηκε στη Γέφυρα της Τατάρνας το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (22/9), ενώ η ύπαρξη σημειωμάτων και οι ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής καθιστούν πιθανό το σενάριο της αυτοκτονίας.

Από την πρώτη στιγμή, στο έργο των ερευνών συνδράμουν κλιμάκια της 7η ΕΜΑΚ (με έδρα τη Λαμία), της 6ης ΕΜΑΚ (Πάτρα) και της 1ης ΕΜΑΚ (Ελευσίνα), της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας, αστυνομικοί της Α.Δ. Ευρυτανίας από το Καρπενήσι και το Κερασοχώρι, μέλη του Ελληνικού  Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας (ΕΔΣΕ), μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, απλοί πολίτες κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ