4 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

[UPD] Τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό ρομπότ του Ερυθρού Σταυρού στις έρευνες για τη 48χρονη στη Λίμνη Κρεμαστών

Για 3η ημέρα συνεχίζονται στη Λίμνη Κρεμαστών οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης Ε.Τ., που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Πέμπτη (22/9), όταν το αυτοκίνητό της βρέθηκε σταθμευμένο επί της Γέφυρας Τατάρνας. Από την πρώτη στιγμή οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με επικρατέστερη -πλέον- την εκδοχή η γυναίκα από το Καρπενήσι να έπεσε στα νερά της λίμνης σε μια κίνηση απελπισίας.

Και σήμερα, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, οι έρευνες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί σε νερό και στεριά, ωστόσο δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος κλιμάκια της 7η ΕΜΑΚ (από τη Λαμία) και της 1ης ΕΜΑΚ (από την Ελευσίνα), της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας, αστυνομικοί της Α.Δ. Ευρυτανίας από το Καρπενήσι και το Κερασοχώρι, μέλη του Ελληνικού  Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας (ΕΔΣΕ), μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, απλοί πολίτες κ.α.

Στη μάχη σύγχρονο ρομποτικό μηχάνημα

Το έργο των συνεργείων έρευνας και διάσωσης που επιχειρούν στη Λίμνη Κρεμαστών συνδράμει από σήμερα (24/9) ένα νέο, εξελιγμένο τεχνολογικά μηχάνημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ονομάζεται SONAR EMILY και είναι τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό ρομπότ το οποίο προσφέρει πολύτιμες λύσεις στο δύσκολο έργο των εθελοντών-ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ.

Ο Ερυθρός Σταυρός πληροφορήθηκε για την υπόθεση αναζήτησης της 48χρονης και προσφέρθηκε να συμβάλει στην έρευνα με το ρομποτικό μηχάνημα που διαθέτει. Μέλη του ήρθαν σε επαφή με το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας, που ακολούθως ενημέρωσε τις αρμόδιες τοπικές αρχές και το SONAR EMILY έφθασε στη λίμνη σήμερα το μεσημέρι.

Το νέο πρωτοποριακό ρομποτικό σύστημα βοηθά στον εντοπισμό αγνοουμένων στο νερό χρησιμοποιώντας τα υπερσύγχρονα συστήματα σόναρ και ραντάρ που διαθέτει και έχοντας τη δυνατότητα εντοπισμού έως και σε βάθος 70 μέτρων. Το ρομπότ κινείται στην επιφάνεια του νερού μέσω τηλεχειρισμού και «σκανάρει» τον βυθό προς αναζήτηση αγνοουμένων, ενώ παράλληλα στέλνει ζωντανή (real-time) εικόνα σε ειδική οθόνη που παρακολουθείται από τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού.

Έχει ακτίνα δράσης έως και 400μ. από τον χειριστή του και οι αρχές ευελπιστούν ότι θα συνδράμει αποφασιστικά στις έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης γυναίκας από το Καρπενήσι.

Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση εντοπισμού της αγνοούμενης στη Λίμνη Κρεμαστών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ