18 Ιανουαρίου 2022

(UPD) Χωρίς σημαντικά προβλήματα το πέρασμα του “Μπάλλου” από την Ευρυτανία – Θα συνεχιστούν οι βροχές

ΦΩΤΟ. Κατολίσθηση μικρής έκτασης λόγω των βροχοπτώσεων, στο Καρπενήσι

Σε επιφυλακή, από την πρώτη στιγμή, βρίσκονται οι αρχές της Ευρυτανίας -Περιφερειακή Ενότητα και Δήμοι- για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Μέχρι και το πρωί της Παρασκευής (15/10), η κατάσταση χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη, καθώς, εκτός από την πτώση πετρών σε αρκετά σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου (επιχειρούν μηχανήματα), δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ζημιές ή καταστροφές λόγω των καιρικών φαινομένων.

Οι βροχές ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/10), ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν -κατά κύριο λόγο- ήπιο, ποτιστικό χαρακτήρα και όχι μεγάλες ραγδαιότητες, που θα μπορούσαν να επιφέρουν προβλήματα.

Στην πόλη του Καρπενησίου έχουν πέσει 55 τόνοι νερού ανά στρέμμα κατά το τελευταίο 36ωρο, όταν, λόγου χάριν, στην Αθήνα καταγράφηκαν έως και 150 τόνοι/στρέμμα μέσα σε μόλις… 6 ώρες, στοιχείο που εξηγεί (σε έναν βαθμό) και τα σημαντικά προβλήματα που προκλήθηκαν.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού, οι βροχές και οι μπόρες θα διατηρηθούν και σήμερα Παρασκευή (15/10), καθώς το σύστημα που κινείται από τα νότια προς τα βορειοανατολικά ανατροφοδοτείται και «δίνει» φαινόμενα με διάρκεια -αλλά όχι μεγάλη ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα ανέβει πάνω από τους 11 βαθμούς, ενώ στα μεγάλα υψόμετρα είναι πιθανό να πέσουν και τα πρώτα χιόνια.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ