5 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

[UPD] 150 ώρες χωρίς το παραμικρό ίχνος της Ευρυδίκης. Άκαρπη και η 7η ημέρα ερευνών στη Λίμνη Κρεμαστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλοι αναζητούν μια χαραμάδα ελπίδας για τη 48χρονη Ευρυδίκη που αγνοείται εδώ και μία εβδομάδα...

Πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ευρυτανίας -και όχι μόνο- είναι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που έχει στηθεί εδώ και μία εβδομάδα για τη 48χρονη αγνοούμενη από το Καρπενήσι. Συνολικά περισσότερα από 80 άτομα έχουν συμμετάσχει στο έργο αναζήτησης σε νερό και στεριά, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός προηγμένης τεχνολογίας, χωρίς, ωστόσο, κάποιο αποτέλεσμα.

Όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά ΝΕΑ, που από την πρώτη στιγμή παρακολουθούν στενά την υπόθεση και βρίσκονται στη Λίμνη Κρεμαστών για ρεπορτάζ, από την Τρίτη 27/9 το έργο της αναζήτησης συνέδραμε υποβρύχιο drone του Ο.Φ.Κ.Α.Θ., εθελοντικής διασωστικής ομάδας που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη. Το μηχάνημα κατήλθε στον βυθό της λίμνης, σε βάθος δεκάδων μέτρων, ακολουθώντας το στίγμα που είχε δώσει το σόναρ του Ερυθρού Σταυρού και τα σημεία που υπέδειξαν οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, ωστόσο δεν εντόπισε ίχνη της αγνοούμενης· αποδείχθηκε πως το εύρημα στον βυθό της λίμνης δεν σχετίζεται με ανθρώπινο σώμα.

ΒΙΝΤΕΟ

Την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 7η ημέρα της επιχείρησης αναζήτησης της Ευρυδίκης Τ., της μητέρας από το Καρπενήσι που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (22/9) όταν το αυτοκίνητό της βρέθηκε επί της Γέφυρας Τατάρνας, οι έρευνες επικεντρώθηκαν ξανά στα θολά νερά της λίμνης. Το υποβρύχιο ρομπότ του Ο.Φ.Κ.Α.Θ επιχείρησε πρωινές και απογευματινές ώρες, φθάνοντας στον βυθό έως τα 72 μέτρα, ωστόσο στη real time εικόνα που μετέδιδε δεν αποτυπώθηκε κάποιο στοιχείο της αγνοούμενης. Στα Ε.Ν. μίλησε ο κ. Χρήστος Ράμος, πρόεδρος του Ο.Φ.Κ.Α.Θ., που αναφέρθηκε στα όσα κατέγραψε το drone δεκάδες μέτρα κάτω από το νερό αλλά και στα εμπόδια της αποστολής λόγω της ιδιομορφίας της λίμνης.

Παράλληλα, βατραχάνθρωποι του Λιμενικού βούτηξαν στα νερά της λίμνης, δίχως αποτέλεσμα, ενώ επιχειρούσαν και άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ (από τη Θεσσαλονίκη) και της 7ης ΕΜΑΚ (Λαμία). Κλιμάκιο 5 μελών του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας «χτένισε» δεκάδες χιλιόμετρα περιμετρικά της λίμνης, ενώ κλήθηκε να συμβάλει και η Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας. Τη δική τους προσπάθεια καταβάλλουν από την πρώτη στιγμή οι πυροσβέστες των υπηρεσιών του νομού και οι αστυνομικοί της Α.Δ. Ευρυτανίας.

Για τη συμμετοχή των εθελοντών μελών του στο έργο των ερευνών της Τετάρτης (28/9), το ΕΔΣ Ευρυτανίας αναφέρει τα εξής:

“Με 5 μέλη συμμετείχε ξανά σήμερα η ομάδα δράσης του σωματείου στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή της γέφυρας της Τατάρνας. Έπειτα από νέο κάλεσμα της Αστυνομίας σήμερα το πρωί, συγκροτήθηκε 5μελής ομάδα και πήγε στο σημείο ξανά. Μετά την σύσκεψη με τους υπεύθυνους επικεφαλής των υπηρεσιών που συμμετέχουν στις έρευνες, αποφασίστηκε η ομάδα μας να ερευνήσει παράκτιες περιοχές περιμετρικά της γέφυρας της Τατάρνας.

Η ομάδα μας χωρίστηκε σε 2 επιμέρους ομάδες οι οποίες επιβιβάστηκαν στις βάρκες που ήταν διαθέσιμες για τις έρευνες. Οι παράκτιες περιοχές που ελέγχθηκαν ήταν σε μήκος περίπου 24km. Παράλληλα κοντά στη γέφυρα επιχειρούσε το υποβρύχιο drone της εθελοντικής ομάδας ΟΦΚΑΘ από τη Θεσσαλονίκη, ειδική ομάδα βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος, η 7η και η 2η ΕΜΑΚ. Επίσης στο χερσαίο παραλίμνιο κομμάτι ερευνούσαν την περιοχή πυροσβέστες από το Καρπενήσι και από το κλιμάκιο της Γρανίτσας, καθώς και άντρες της Δ´ κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας.

Οι έρευνες σταμάτησαν με τη δύση του ηλίου, δυστυχώς χωρίς κάποιο αποτέλεσμα και θα συνεχιστούν ξανά αύριο με το πρώτο φως της ημέρας”.

Εμπόδιο στο έργο αναζήτησης αποτέλεσε ο άστατος καιρός που επικρατούσε στη δυτική Ευρυτανία, με τις έρευνες να διακόπτονται προσωρινά το μεσημέρι λόγω έντονων βροχοπτώσεων. Η αναζήτηση για την Ευρυδίκη Τ. θα συνεχιστεί και την Πέμπτη (29/9), με την ελπίδα να προκύψει μια θετική εξέλιξη στην ιστορία που έχει συνταράξει τη μικρή Ευρυτανία. Tην υπόθεση έχει αναλάβει, πλέον, η Ασφάλεια.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ