28 Ιουνίου 2022

(UPD) Mε αλυσίδες η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, έκλεισε η εθνική για τα φορτηγά – Η Ελπίς στην Αττική

Έκλεισε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, λίγο πριν από τις 9:00 το πρωί για τα φορτηγά η Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και από τον Κόμβο Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα. Για τα υπόλοιπα οχήματα η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η εξέλιξη του καιρού

Από νωρίς το πρωί άρχισε να χιονίζει στα βόρεια της Αττικής και ήδη οι χιονοπτώσεις έχουν κατέβει και μέσα στην Αθήνα. Σήμερα αναμένονται αρχικά χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια νησιωτικά τμήματα του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, αλλά και τα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής. Οι χιονοπτώσεις αυτές γρήγορα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα έως τις μεσημβρινές ώρες και αναμένεται να είναι τοπικά ισχυρές κυρίως στη Μαγνησία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στη Ανατολική Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες. Χιόνι αναμένεται έως και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των Δωδεκανήσων κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες.

Η Πολιτική Προστασία απευθύνει ισχυρή έκκληση προς τους πολίτες να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση για τις επόμενες 48 ώρες και προς τους πολίτες των περιοχών όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εξάλλου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αποφασίστηκε η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική στις 24 και 25 Ιανουαρίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ