29 Νοεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

(vid) Προσκλητήριο πεσόντων στη Δομνίστα Ευρυτανίας, στην 81η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου – Το τραγούδι για τη σημαία

Φόρος τιμής στους πεσόντες αγωνιστές του Έπους του 40’ αποδόθηκε, ανήμερα της 81ης εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στη Δομνίστα Ευρυτανίας.

Στην πλατεία του χωριού, με λιακάδα αλλά χαμηλές θερμοκρασίες, οι Δομνιστιάνοι δεν λησμόνησαν τους 14 συγχωριανούς τους, από τη Δομνίστα (10), τη Σκοπιά (2) και τους Στάβλους (2), που έπεσαν υπέρ πατρίδος.

Ήταν ένα συγκινητικό προσκλητήριο πεσόντων δίπλα από το μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη τους, με την επιγραφή «Στους Ήρωές μας που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα και τη Λευτεριά, με αιώνια ευγνωμοσύνη». Την ατμόσφαιρα φόρτισε συγκινησιακά και το τραγούδι για τη σημαία, από την ηλικιωμένη κα Ευαγγελία Παναγοδήμου, η οποία κατά τη διάρκεια της Κατοχής έχασε τον αδερφό της, που σκοτώθηκε από τους Γερμανούς.

Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δομνίστας, κ. Νίκο Καρέτσο, τον κ. Ευάγγελο Σιακαβέλα, απόγονο πεσόντος αγωνιστή, τον κ. Θεόδωρο Φραγκούλη, εκπρόσωπο Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας, τον κ. Ανδρέα Ζούκα, εκπρόσωπο Πανευρυτανικής Ένωσης, καθώς και την κα Παναγοδήμου.

Η λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους Δομνιστιάνους να ψάλλουν το «Τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο. Ρόλο συντονιστή είχε ο κ. Κώστας Αντ. Παπαδόπουλος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ