6 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Wall Street: Πεισμώνουν οι μετοχοι της Gamestop μετά τον προκλητικό αποκλεισμό της – «Έγινε προσωπικό»

Wall Street: Πεισμώνουν οι μετοχοι της Gamestop μετά τον προκλητικό αποκλεισμό της – «Έγινε προσωπικό»

Ο Έρικ Ντίαζ, επιχειρησιακός διευθυντής στην Τάμπα της Φλόριντα, παραμένει ταγμένος στις μετοχές GameStop που κατέχει, παρά την απότομη υποχώρησή τους από τα υψηλά επίπεδα στα οποία ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα.

«Έγινε προσωπικό το θέμα», δηλώνει. Όπως και πολλοί άλλοι, ο Ντίαζ επένδυσε αρχικά 3.000 δολάρια αφού διάβαζε για τη μετοχή της εταιρίας λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών στο Reddit, και συγκεκριμένα στο WallStreetBets.

Το λεγόμενο «Reddit ράλι» εκτόξευσε τις μετοχές της GameStop από τα επίπεδα κάτω των 18 δολαρίων ανά μετοχή στις αρχές Ιανουαρίου στα 483 δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Ο Ντίαζ πούλησε κάποιες μετοχές αντλώντας κέρδη 1.500 δολαρίων και κράτησε τις υπόλοιπες, 10 μετοχές.

Αφού παρακολούθησε τις μετοχές να κατακρημνίζονταi χθες κλείνοντας στα 53,5 δολάρια, ο Ντίαζ δήλωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει και άλλες εάν η τιμή συνεχίσει να πέφτει.

Πείσμα μετά την εξοργιστική αντίδραση εναντίον τους

«Αρχικά ήταν επένδυση σε μία ιδέα», δήλωσε ο Ντίαζ. «Αλλά μετά, ύστερα από όλα αυτά καμώματα, όπου τους μικροεπενδυτές που ήθελα να αγοράσουν, τους απέτρεπαν από το να το κάνουν, έγινε προσωπικό το θέμα. Άρα θα συνεχίσω μέχρι να καταλήξει κάπου».

Οι ακραίες μεταβολές στις μετοχές της GameStop και σε άλλους τίτλους χαρακτηρίστηκαν μάχη των ιδιωτών ως Δαυίδ απέναντι στον Γολιάθ των κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) της Wall Street. Με τους όγκους συναλλαγών να διογκώνονται την περασμένη εβδομάδα, η πλατφόρμα συναλλαγών Robinhood και άλλες επενδυτικές εφαρμογές επέβαλαν περιορισμούς στην GameStop και άλλες μετοχές.

Μεγάλες ζημιές σε hedge funds

Το άγριο ράλι επέφερε μεγάλες ζημιές σε ορισμένα hedge funds. Ωστόσο, πολλοί στη Wall Street έβγαλαν επίσης χρήματα από τη GameStop, ενώ κάποιοι μικροεπενδυτές επλήγησαν από τη γρήγορη πτώση τους.

Πολλοί επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα έχουν προειδοποιήσει ότι το ράλι δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα. Ωστόσο, δικηγόροι έχουν πει ότι τα τηλέφωνά τους δεν σταματούν να χτυπούν, δεχόμενοι κλήσεις από μετόχους της GameStop που ελπίζουν να ανακτήσουν τις ζημίες τους. Ακόμα και κατά την αναταραχή αυτής της εβδομάδας, σε πολλές πρόσφατες αναρτήσεις της Reddit υπήρχε η δέσμευση να κρατήσουν τη GameStop έως ότου η μετοχή «φθάσει στο φεγγάρι».

Ο Τζον Τζόλατζ, διαχειριστής εστιατορίου στη Νέα Υόρκη και εδώ και καιρό χρησιμοποιεί το φόρουμ WallStreetBets της Reddit, επένδυσε σε πάνω από 300 μετοχές της GameStop την περασμένη εβδομάδα στα 269 δολάρια η μετοχή. Σκοπεύει να τις κρατήσει. Ο Τζόλατζ δήλωσε πως πιστεύει ότι η ομάδα της GameStop μπορεί να αναστρέψει την πορεία της εταιρίας. «Ελπίζω να μπορέσω να πουλήσω στα 500 δολάρια περίπου. Αλλά εάν χρειαστεί χρόνια, θα αντέξω», είπε ο Τζόλατζ. «Επένδυσα στο bitcoin στο αποκορύφωμά του το 2017. Μπορώ να αντέξω όλη αυτή τη μεταβλητότητα».

To άρθρο Wall Street: Πεισμώνουν οι μετοχοι της Gamestop μετά τον προκλητικό αποκλεισμό της – «Έγινε προσωπικό» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy