18 Σεπτεμβρίου 2021

Webcams στα Επινιανά, τον Άγιο Γεώργιο & τη Γέφυρα Τατάρνας εγκαθιστά ο δ. Αγράφων – Η Ευρυτανία στις οθόνες σας

Επεκτείνεται -αργά αλλά σταθερά- το δίκτυο καμερών που μεταδίδουν εικόνα από την Ευρυτανία, καθώς ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, ανακοίνωσε την εγκατάσταση webcams στα Επινιανά, με θέα την Κοιμωμένη των Αγράφων, στον Άγιο Γεώργιο, με θέα τη Γέφυρα Επισκοπής, και στη Γέφυρα Τατάρνας, με θέα τη λίμνη Κρεμαστών· κάμερα λειτουργεί ήδη στη Γρανίτσα Αγράφων (δείτε εδώ).

Και στον Δήμο Καρπενησίου λειτουργούν κάμερες, στο Καρπενήσι και τα χωριά, μέσα από τις οποίες οι χρήστες παίρνουν μια «γεύση» από τον τόπο μας, όπως μπορείτε να δείτε ενδεικτικά:

Πλατεία Καρπενησίου

Άποψη του Καρπενησίου από τον Προφ. Ηλία

Θέα στο Καρπενήσι

Χελιδόνα Ευρυτανίας

Άγιος Νικόλαος (Λάσπη)

Δομνίστα

Στάβλοι

Aσπρόπυργος (Αντράνοβα)

Σελλά

Η -νοσταλγική- αναφορά Καρδαμπίκη

Με αφορμή τις νέες κάμερες στον δήμο Αγράφων, ο δήμαρχος κ. Καρδαμπίκης έγραψε τα εξής:

“Στα χωριά μας χτίσαμε τις ομορφότερες παιδικές μας αναμνήσεις, η εποχή της ξενοιασιάς, της χαράς των ανέμελων παιδικών μας χρόνων.

Αναμνήσεις που μας μελαγχολούν γιατί απλά ήταν πολύ όμορφες, αναμνήσεις μιας εποχής που δε θα ξαναγυρίσει· γιατί μεγαλώσαμε και δεν έχουμε πια την ίδια ξεγνοιασιά κι ανεμελιά. Μας λείπουν οι μυρωδιές του χωριού, τα απογεύματα με το ποδήλατο που γυρνούσαμε τις γειτονιές του χωριού μας, οι φίλοι, η απίστευτη ξενοιασιά και το αίσθημα της απόλυτης ελευθερίας, αλλά και της τόσης οικειότητας. Στους δρόμους μπορούσες να μυρίσεις τα λουλούδια και στα δέντρα, να ακούσεις τα κελαηδήματα των πουλιών. Χρόνια που σου μένουν στο μυαλό, χρώματα και αρώματα τόσα γνώριμα αλλά πλέον μακριά αφού οι δύσκολες συνθήκες ζωής στο χωριό, ανάγκασε τους περισσότερους να ψάξουν μια καλύτερη τύχη μακριά του, όμως η λαχτάρα να ξαναγυρίσουν στο αγαπημένο τους χωριό όλο και μεγαλώνει.

Γι αυτό το λόγο σε συνεργασία με την e-trikala, την εταιρεία του Δήμου Τρικάλων, σας φέρνουμε σε επαφή έστω και… εικονική, βλέποντας τον αγαπημένο τόπο με τις web- κάμερες που εδώ και χρόνια υπάρχει στην Γρανίτσα και τις επόμενες ημέρες θα επεκταθούν και σε Επινιανά με θέα την Κοιμωμένη των Αγράφων, στον Αγιο Γεώργιο με θέα την γέφυρα της Επισκοπής και στη Γέφυρα Τατάρνας με θέα τη λίμνη Κρεμαστών για να μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, με ζωντανή λήψη, να… επισκεφτείτε τον δικό σας επίγειο παράδεισο και να βλέπετε εικόνες που νοσταλγείτε!”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ