20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Βόλτες με κανό στη Λίμνη Κρεμαστών. Δράση με τη συνδρομή της ΠΕ Ευρυτανίας στην προβλήτα Σιβίστας – Οι δηλώσεις (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Δράσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών.

Πυκνώνουν οι πρωτοβουλίες για την προβολή και ανάδειξη των προοπτικών της Δυτικής Ευρυτανίας. Με κορωνίδα και σημείο αναφοράς τη Λίμνη Κρεμαστών, που επί πολλές δεκαετίες αποτελεί -κατά πολλούς- τον… «κοιμώμενο γίγαντα» της περιοχής και χάρη στη συνεργασία συλλόγων και τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουν αρχίσει να υλοποιούνται ενδιαφέρουσες δράσεις για τη γνωριμία του κοινού με εναλλακτικές δραστηριότητες, από αναρρίχηση και πεζοπορία μέχρι βόλτες με σκάφος και κανό στη λίμνη.

ΒΙΝΤΕΟ

Μετά το επιτυχημένο, παρθενικό Φεστιβάλ Αναρρίχησης που έγινε πρόσφατα με επίκεντρο τα πεδία που έχει ανοίξει ο Ο.Σ. Αγράφων σε Βαλαώρα και Τοπόλιανα [δείτε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ], το πρωί της Τετάρτης (17/8) πραγματοποιήθηκε δράση σε συνεργασία του Οικοτουριστικού Συλλόγου Βαλαώρας, της ΠΕ Ευρυτανίας, του ΟΠΑΣΤΕ ΠΕ Ευρυτανίας και της Finix Adventures. Το σκηνικό στήθηκε στην προβλήτα της Σιβίστας, όπου οι συμμετέχοντες δοκίμασαν βόλτες με καγιάκ στη Λίμνη Κρεμαστών, τοξοβολία κ.α., ενώ το βράδυ θα γίνει αστροπαρατήρηση.

«Εδώ και τρία χρόνια προχωρούμε βήμα-βήμα για να υλοποιήσουμε τον στρατηγικό μας στόχο, την ανάδειξη και αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών, ένας υδάτινος πλούτος στο κέντρο της Ελλάδας, που ενώνει Ευρυτανία και Αιτωλοακαρνανία και έχει να δώσει πολλά σε κάθε επισκέπτη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Άρης Τασιός, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας. Στην καλή σύμπραξη και συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων στάθηκαν ο Γεν. Γραμματέας Δήμου Αγράφων, κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης, και ο Πρόεδρος του Οικοτουριστικού Συλλόγου Βαλαώρας, κ. Κων/νος Κουτσοθανάσης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ