5 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Σε “μίνι” lockdown για μια εβδομάδα η Ευρυτανία – Απαγόρευση κυκλοφορίας 1-6 το πρωί, χωρίς μουσική η εστίαση

Το ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων επιβεβαιώθηκε. Η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας τίθεται σε καθεστώς έκτακτων μέτρων μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων το τελευταία διάστημα (54 το τελευταίο επταήμερο).

Πιο αναλυτικά, στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και  Ευρυτανίας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και στον Δήμο Ικαρίας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Αναμένεται πολύ σύντομα η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την εξειδίκευση των μέτρων. Πλην απροόπτου, από την απαγόρευση μουσικής θα εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, ωστόσο κανονικά θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 1 το βράδυ.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ