26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Προς “μίνι” λοκντάουν η Ευρυτανία – Με “κόκκινο” στον νέο χάρτη της Πολιτικής Προστασίας – Τα έκτακτα μέτρα

Η αυξανόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση της Ευρυτανίας αποτυπώνεται, πλέον, και στον ανανεωμένο χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που συντάσσεται βάσει του 7ήμερου μέσου όρου κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους και του δείκτη θετικότητας (%).

Η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας χρωματίστηκε με “κόκκινο” και ανήκει στην υψηλότερη κατηγορία υγειονομικού κινδύνου, μαζί με: Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Ηράκλειο, και Ικαρία. Οι ΠΕ Χαλκιδικής, Κορινθίας, Κιλκίς και Ημαθίας έχουν κατηγοριοποιηθεί σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα σε εφαρμογή για την ενίσχυση των διαγνωστικών ελέγχων.

Όσον αφορά στο επίπεδο 4 (κόκκινο), προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας

Ανακοινώσεις για πιθανή επιβολή έκτακτων μέτρων (όπως προβλέπονται βάσει του χάρτη της ΓΓΠΠ) αναμένεται να υπάρξουν σύντομα (ίσως αύριο Πέμπτη 9/9).

Υπενθυμίζεται ότι κατά το τελευταίο 10ήμερο έχουν επιβεβαιωθεί 62 μολύνσεις σε τοπικό επίπεδο, ενώ την Τρίτη 7/9 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωση 20 νέα κρούσματα -τα περισσότερα σε μία ημέρα απ’ την αρχή της πανδημίας (!).

Τα περισσότερα αφορούσαν μικρά παιδιά, στοιχείο που εντείνει την ανησυχία και ενόψει του ανοίγματος των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO)
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ