20 Μαΐου 2022

Με 5 αθλητές-τριες η Ελλάδα στο “Πεκίνο 2022”. Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΧΑ – Μοναδικός άνδρας στα αλπικά ο Αντωνίου

Η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων γνωστοποίησε τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που προκρίθηκαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ΠΕΚΙΝΟ 2022.

Όπως έχουν ήδη γράψει τα Ευρυτανικά Νέα, ο πρωταθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, Γιάννης Αντωνίου, είναι ένας από τους αθλητές που θα ταξιδέψουν στην Κίνα· μάλιστα, θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος στην κατηγορία Ανδρών στα Αλπικά Αγωνίσματα. «Τήρησα την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου», δηλώνει στην εφημερίδα (πλήρες ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΧΑ

“Όλα είναι έτοιμα και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη στα Χειμερινά Αθλήματα, τους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022». Η αυλαία θ’ ανοίξει σε μόλις 16 μέρες, στις 4 Φεβρουαρίου 2022 και οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου. 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) γνωστοποίησε απόψε (σ.σ. Τετάρτη 19/01), μετά την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου, την 5αμελή ομάδα των αθλητών και αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην κορυφαία διοργάνωση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν της τις επιδόσεις τους και την διεθνή βαθμολογία τους. 

Τα «χρυσά εισιτήρια» για την Κίνα πήραν ο Γιάννης Αντωνίου και η Μαρία Ελένη Τσιόβολου στα αλπικά αγωνίσματα και ο Απόστολος Αγγέλης, η Μαρία Ντάνου και η Νεφέλη Τίτα, στους δρόμους αντοχής.

Αναπληρωματικοί στα αλπικά είναι ο Γιάννης Πρώιος και η Μαρία Νικολέτα Καλτσογιάννη και στους δρόμους αντοχής ο Γιώργος Αναστασιάδης και η Ιωάννα Κώτσαλου”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ