3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Νέα απεργιακή συγκέντρωση στο Καρπενήσι (16/6), ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

Την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου ζητούν εργατικά συνδικάτα, ομοσπονδίες, σωματεία και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα και προχωρούν σε νέα απεργιακή κινητοποίηση, την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στην Αθήνα οι πρώτες κινητοποιήσεις ξεκινούν από τις 9 το πρωί, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν έξω από τη Βουλή και το απόγευμα από τις 17:00. Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για τουλάχιστον 60 πόλεις της χώρας, μεταξύ αυτών και το Καρπενήσι.

Στις 7μμ στην πλατεία

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρπενησίου οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καρπενησίου, στις 7 το απόγευμα (16/6) –τη δεύτερη σε διάστημα μίας εβδομάδας.

«Η επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη ήταν η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας καθώς εκφράστηκε η παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετέ το τώρα! Η απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και φορέων στο Καρπενήσι έβαλε τη βάση για κλιμάκωση του αγώνα, έδειξε την θέληση των εργαζομένων να αντιπαλέψουν το νομοσχέδιο έκτρωμα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής.

«Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας! Απαιτούμε να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα, διεκδικώντας σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, μέτρα στήριξης των ανέργων, αυξήσεις σε μεροκάματα-μισθούς-συντάξεις, 13ο και 14ο μισθό και σύνταξη, κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, Παιδεία και Υγεία αντάξια των αγώνων και των θυσιών του λαού.

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το τερατούργημα. Η δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Είναι με τους πολλούς και τους βασανισμένους. Είναι με τους εργαζόμενους. Μεταφέρουμε το αγωνιστικό κλίμα, το κλίμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατικό και λαϊκό σπίτι, σε κάθε γειτονιά», αναφέρεται, επίσης, στην ίδια ανακοίνωση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ