26 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ένθετο Υγεία: Πνιγμός – Τα βήματα για την παροχή ΚΑΡΠΑ στο παιδί

Η παροχή των πρώτων βοηθειών και της βασικής ΚΑΡΠΑ στα παιδιά είναι καίριας σημασίας, όταν είμαστε μάρτυρες ενός επεισοδίου πνιγμού στη θάλασσα ή την πισίνα. Στο ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS μαθαίνουμε τα βασικά βήματα ανάνηψης και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης σε ένα παιδί, μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια από διασώστη. 

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Διεθνής διάκριση για την Αναισθησιολογική Κλινική του Παν/κού Νοσοκομείου Λάρισας

Σε μία περίοδο που το δημόσιο σύστημα υγείας πάσχει από έλλειψη αναισθησιολόγων, η Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πέτυχε μία διεθνή και ανώτατη διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έλαβε πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας στην Εκπαίδευση των αναισθησιολόγων. Η κλινική όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει ελλείψεις αλλά έχει λίστα αναμονής για εκπαίδευση νέων αναισθησιολόγων. 

Επιζώντες από καρκίνο: «Μην αλλάζεις τη ζωή σου, απλώς συνήθειες…» 

Μια πεζοπορία στη φύση είναι το καλύτερο φάρμακο για την ψυχολογία και μία τέτοια πρωτοβουλία ανέλαβε η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων από καρκίνο. Η άσκηση και η διατήρηση της φυσικής δραστηριότητας είναι κομβικής σημασίας τόσο κατά τη θεραπεία του καρκίνου όσο και στη ζωή μετά από αυτόν. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ