26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αναχωρεί αύριο για το Πεκίνο η ελληνική αποστολή. Την Παρασκευή 4/2 η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Οι πρωταθλητές της χιονοδρομίας Μαρία Ντάνου και Απόστολος Αγγέλης θα είναι οι Σημαιοφόροι της Ελλάδας στην Τελετή Εναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022», την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου. Kαι για τους δύο αθλητές αυτή θα είναι η 3η συμμετοχή σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ελληνική ομάδα για το Πεκίνο συνολικά είναι: Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα, οι οποίοι θα αγωνιστούν στους Δρόμους Αντοχής, και οι Γιάννης Αντωνίου και Μαρία Ελένη Τσιόβολου στο Αλπικό Σκι.

Την ελληνική αποστολή αποτελούν ακόμα, οι προπονητές Τίμος Τσουρέκας, Χρήστος Τίτας, Στέργιος Πάππος και Αλέξανδρος Τσακνάκης. Αρχηγός Αποστολής είναι το μέλος της ΕΟΕ Δημοσθένης Γυρούσης και Αναπληρωτής Αρχηγός ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΟΕ Στράτος Καρέτος. Η ελληνική ομάδα αναχωρεί για Πεκίνο, μέσω Παρισιού, το πρωί της Κυριακής, 30 Ιανουαρίου, στις 8.35πμ.

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, ο πρωταθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, Γιάννης Αντωνίου, θα συμμετάσχει για 2η φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (μετά τη Ν. Κορέα το 2018), στοχεύοντας σε βελτίωση των ατομικών του επιδόσεων, απέναντι στην ελίτ του αθλήματος.

«Τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα, υπάρχει σίγουρα η χαρά για το ότι κατάφερα και τήρησα την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου να ξαναβρώ την Ολυμπιακή Φλόγα τον Φεβρουάριο», είχε δηλώσει ο 26χρονος πριν λίγες ημέρες. «Είναι, όμως, απλά η πρόκριση. Στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο πρέπει να πετύχω ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, μέσα από όλη τη δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια», σημείωνε. Το σκι, ανέφερε ακόμα, είναι ένα άθλημα που έχει πολλές μεταβλητές και αστάθμητους παράγοντες που μπορεί να καθορίσουν το αποτέλεσμα, με τους χιονοδρόμους να καταθέτουν σε λίγα δευτερόλεπτα τους κόπους ετών.

Ο Αντωνίου αγωνίζεται την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση και την Τετάρτη 16/2 στο απλό σλάλομ. Οι αγώνες θα μεταδοθούν στην Ελλάδα μέσω του Eurosport.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ