ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Ανατροπή στην υπόθεση των φοιτητών: Δεν νόσησαν από μαζική τροφική δηλητηρίαση, αλλά από ιογενή γαστρεντερίτιδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Ανατροπή στην υπόθεση των φοιτητών: Δεν νόσησαν από μαζική τροφική δηλητηρίαση, αλλά από ιογενή γαστρεντερίτιδα

Ανατροπή σημειώνεται στην υπόθεση των φοιτητών του Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών, που ενώ βρίσκονταν στο Καρπενήσι για τις εργασίες 3ήμερου συνεδρίου, παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων, τα συνολικά 19 άτομα -17 παιδιά, ο υπεύθυνος-συνοδός της εκδρομής και ο οδηγός του λεωφορείου- δεν νόσησαν, όπως φαίνεται, από μαζική τροφική δηλητηρίαση, αλλά από ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι από εργαστήριο του ΕΟΔΥ στη Λάρισα επιβεβαιώνουν την παρουσία ιού στα δείγματα των ασθενών. Τα αποτελέσματα είναι υπό επικύρωση, αλλά θεωρείται, πλέον, σχεδόν βέβαιο ότι δεν ευθύνεται το φαγητό στο Καρπενήσι.

Ο συγκεκριμένος ιός είναι το συχνότερο αίτιο εμφάνισης ιογενούς γαστρεντερίτιδας. Ο χρόνος επώασης είναι από 24-48 ώρες και τα συμπτώματα εμφανίζονται αιφνιδίως και διαρκούν 1 με 3 ημέρες. Ένα από τα κοινά μέρη που βλέπουμε να εμφανίζονται εστίες του ιού είναι σε κλειστά περιορισμένα περιβάλλοντα, όπου πολλά άτομα ζουν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, εμετό και στομαχικό πόνο, με τη διάρκεια να κυμαίνεται από 1 έως 3 ημέρες.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, ένας από τους φοιτητές του 5ου έτους του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γ.Π.Α. παρουσίασε έντονη αδιαθεσία και εισήχθη στο Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου για αξιολόγηση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας για περαιτέρω νοσηλεία. Οι γονείς του φοιτητή ενημερώθηκαν άμεσα από τον υπεύθυνο καθηγητή-συνοδό της εκδρομής και μετέβησαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Μετά τις 9:30 το βράδυ της ίδιας ημέρας (2/10), συμπτώματα αδιαθεσίας και γαστρεντερίτιδας εκδηλώθηκαν και σε άλλα μέλη της ομάδας, τα οποία επίσης εισήχθησαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου εισήχθησαν στο νοσοκομείο Καρπενησίου 17 φοιτητές/τριες, ο υπεύθυνος-συνοδός της εκδρομής και ο οδηγός του λεωφορείου.

Δύο ακόμη φοιτητές που εκδήλωσαν συμπτώματα δήλωσαν ότι δεν επιθυμούσαν τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο και δεν εισήχθησαν. Οι φοιτητές αυτοί τώρα είναι καλύτερα στην υγεία τους. Οι νοσηλευόμενοι δέχτηκαν τις φροντίδες του προσωπικού του Γ.Ν. Καρπενησίου και έλαβαν κατά περίπτωση οδηγίες και φαρμακευτική αγωγή. Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε από το νοσοκομείο Καρπενησίου και επιλήφθηκε αμέσως.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης, 9 Οκτωβρίου 2024

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα