27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Απόκριες στο Καρπενήσι | Street party στη Ζηνοπούλου, Κούλουμα στην πλατεία, δρώμενα για παιδιά, εκδηλώσεις στα χωριά (πλήρες πρόγραμμα)

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 3ημέρου σε Καρπενήσι και χωριά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Καρπενήσι (και γενικότερα η Ευρυτανία) αναμένεται να αποτελέσει και το τριήμερο της Αποκριάς-Καθ. Δευτέρας, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης να καταγράφουν υψηλή πληρότητα. Ο Δήμος Καρπενησίου διοργανώνει εκδηλώσεις σε Καρπενήσι και χωριά, με την έναρξη να γίνεται το προσεχές Σάββατο με το καθιερωμένο street party στο κέντρο της πόλης.

ΟΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Φέτος το street party θα γίνει παραμονή Αποκριάς, το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 9.00 το βράδυ. Η οδός Ζηνοπούλου θα κλείσει για λίγες ώρες για να υποδεχτεί τον dj Γιώργο Ραϊσόπουλο και όλους όσοι βρεθούν στον κεντρικό δρόμο της πόλης για να διασκεδάσουν σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Ανήμερα της Αποκριάς (17/3), στις 12.00 μ.μ., θα διεξαχθεί αποκριάτικο πάρτι στο Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων. Επαγγελματίες animater διοργανώνουν ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και comedy show, ενώ ο μάγος υπόσχεται μια παράσταση γεμάτη ψευδαισθήσεις και πρωτότυπα μαγικά κόλπα. «Μην ξεχνάτε τις παραμυθένιες τεράστιες σαπουνόφουσκες που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους και τις αποκριάτικους ρυθμούς που τις συνοδεύουν», αναφέρει ο δήμος στο κάλεσμά του. «Και επειδή οι στιγμές πρέπει να μένουν για πάντα στο ακριβό χαρτί, ο φωτογράφος θα αποθανατίσει τη δική σας αποκριάτικη στιγμή για να την πάρετε μαζί σας φεύγοντας», καταλήγει η ανακοίνωση. Σημειώνεται πως σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου.

Την ίδια μέρα διοργανώνονται εκδηλώσεις στην Αγία Τριάδα (1.00 μ.μ.) και το Κρίκελλο (στις 2.00 μ.μ.). «Η βόρεια πλευρά του Βελουχιού φοράει τα γιορτινά της και σας υποδέχεται σε ένα παραδοσιακό, διονυσιακό γλέντι χωρίς μικρόφωνα και ηχεία», αναφέρει ο Δήμος Καρπενησίου, που καλεί όλους να περιηγηθούν στα σοκάκια της Αγίας Τριάδας, σε ένα γλέντι παρέα με τον Θοδωρή Μάκκα στο τραγούδι, τον Νίκο Παρλαβάντα στο κλαρίνο, τον Ηλία Καλαμίδα στην κιθάρα και τον Γιώργο Καλύβα στα κρουστά.

Στην κεντρική πλατεία του Κρικέλλου θα στηθεί λίγο αργότερα ένα αποκριάτικο γλέντι για μικρούς και μεγάλους.

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει με το καθιερωμένο γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, στις 12.00 το μεσημέρι. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου και οι «Μουσικοί Ψυχής» θα παρουσιάσουν έθιμα από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Τα γαϊτανάκια θα δώσουν το σύνθημα για χορό και γλέντι, ενώ το προσωπικό του δήμου θα προσφέρει δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ