26 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Β. Πούτιν: Ευχαριστούμε τη Β. Κορέα για την υποστήριξη στην Ουκρανία – Η Δύση πιέζει για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος

Ρωσία και Βόρεια Κορέα θα αναπτύξουν μηχανισμούς συνεργασίας για το εμπόριο αλλά και διακανονισμούς που δεν ελέγχονται από τη Δύση, αντιστεκόμενες αμφότερες οι χώρες στις κυρώσεις, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Η Ρωσία εκτιμά ιδιαίτερα την υποστήριξη της Βόρειας Κορέας στην «ειδικη επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία», προσθέτει ο Ρώσος πρόδρος, αναφέρει ακόμα το ίδιο πρακτορείο.

«Η Δύση πιέζει την Ουκρανία να χτυπήσει το έδαφος της Ρωσίας» φέρεται να προσθέτει ο Πούτιν. «Η Ρωσία ήταν και θα είναι ανοικτή σε διάλογο για τα πιο σύνθετα ζητήματα, επί ίσοις όροις», λέει.

«Οι ΗΠΑ θέτουν απαράδεκτες απαιτήσεις στη Βόρεια Κορέα, αν και Πιονγκγιάνγκ έχει επανειλημμένα προσφερθεί να επιλύσει τις διαφορές».

Στο μεταξύ, στη σύναψη «σημαντικών εγγράφων» με την ευκαιρία της επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα αύριο, Τρίτη, και την Τετάρτη, θα προχωρήσουν Βορειοκορεάτες και Ρώσοι, ανακοίνωσε στα ρωσικά ΜΜΕ το Κρεμλίνο, το οποίο μίλησε επίσης για πιθανή υπογραφή συμφωνίας «στρατηγικής συνεργασίας».

Όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος πρόεδρος θα φθάσει αργά το βράδυ της Τρίτης στην Πιονγκγιάνγκ, ωστόσο όλο το επίσημο πρόγραμμα έχει προγραμματιστεί για την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τον διπλωματικό σύμβουλό του, τον Γιούρι Ουσάκοφ.

”Σημαντικά έγγραφα, πολύ σημαντικά” θα υπογραφούν, δήλωσε, αναφέροντας μάλιστα “την πιθανή σύναψη συνολικής στρατηγικής συνεργασίας”.

Πηγές: TASS / ΑΠΕ – ΜΠΕ / AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ