17 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γυναικείοι σύλλογοι Σάμου: Διαμαρτύρονται για το οδικό δίκτυο στην ΚΕΔΝ

Υπόμνημα διαμαρτυρίας απέστειλαν οι εκπρόσωποι των Δ.Σ των γυναικείων Συλλόγων Σάμου μελών της ΟΓΕ, καθώς και του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας Μυτιληνιών, του Δήμου Ανατολικής Σάμου, προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στον πρόεδρο και στο περιφερειακό συμβούλιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, στον δήμαρχο, στον πρόεδρο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Η διαμαρτυρία αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο Σάμου- Μυτιληνιών και συγκεκριμένα το τμήμα πριν από την νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Μεταναστών, το οποίο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές έχει μεγάλες λακούβες, που εγκυμονούν κίνδυνο για τους οδηγούς που καθημερινά χρησιμοποιούν αυτή τη διαδρομή.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων και της Δημοτικής Κοινότητας μεταφέρουν την μεγάλη τους ανησυχία και ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να υπάρξει άμεσα ανακατασκευή του οδοστρώματος, χωρίς καθυστερήσεις και υπεκφυγές, πριν το καλοκαίρι.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης αναμονής μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχουμε καθημερινά, για να πάμε στις δουλειές μας και τα παιδιά μας στα σχολεία. Θεωρούμε απαράδεκτο να διατίθενται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για κέντρα – φυλακές ξεριζωμένων ανθρώπων και να μην δίνεται «δεκάρα» για την οδική ασφάλεια όλων όσοι χρησιμοποιούν αυτόν τον επαρχιακό δρόμο και την καταστροφή των αυτοκινήτων τους», αναφέρουν στο υπόμνημα.

Να σημειώσουμε ότι για τον συγκεκριμένο δρόμο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης, μετά από σχετικό αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, το ποσό των 600.000 ευρώ για την αποκατάσταση της βατότητας του οδοστρώματος, που κατά τη διάρκεια της κατασκευής της δομής μεταναστών «δέχτηκε» πολλά οχήματα βαρέα τύπου που μετέφεραν τα υλικά με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ