Δήμος Καρπενησίου / Ενοικιάζει το δημοτικό ακίνητο πάνω από το Μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας

Σε δημοπρασία ακίνητο εμβαδού 210 τ.μ. στην πιο τουριστική περιοχή του Δήμου Καρπενησίου

Δήμος Καρπενησίου / Ενοικιάζει το δημοτικό ακίνητο πάνω από το Μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας

Την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην Κοινότητα Προυσού και συγκεκριμένα άνωθεν της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιώτισσας, αποφάσισε ο Δήμος Καρπενησίου.

Έπειτα από την αριθμ πρωτ. 8850/2024 αίτηση ενδιαφέροντος πολίτη για τη μίσθωση του εν λόγω καταστήματος, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα και ομόφωνα ενέκρινε την ενοικίασή του.

Πρόκειται για ακίνητο που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο δύο επιπέδων, συνολικού εμβαδού 210 τ.μ. Το πρώτο χαμηλό επίπεδο συνολικού εμβαδού 149 τ.μ. αποτελείται από την κεντρική αίθουσα εστιάσεως, την κουζίνα, το παρασκευαστήριο, την αποθήκη τροφίμων και τις τουαλέτες (2 ανδρών, 2 γυναικών και μία Α.Μ.Ε.Α.). Το δεύτερο επίπεδο είναι υπερυψωμένο περίπου 1μ. και έχει συνολικό εμβαδό 61 τ.μ. και αποτελεί ουσιαστικά το δεύτερο τμήμα της αίθουσας εστιάσεως.

Εφαπτόμενα του κτηρίου υπάρχουν 2 μεγάλα υπόστεγα, ένα στην είσοδο και ένα μεγαλύτερο στη βεράντα της αίθουσας με θέα προς την Ιερά Μονή Προυσού.

Ο περιβάλλον χώρος είναι πλακοστρωμένος με πλάκες Άρτας, ενώ περιμετρικά του οικοπέδου υπάρχουν παρτέρια με λουλούδια και δέντρα. Δύναται να χρησιμοποιηθεί ως Καφέ-Μπαρ, Εστιατόριο, Ψησταριά, εφόσον πληροί τις εκάστοτε υγειονομικές διατάξεις. Ο μισθωτής μπορεί να επιλέξει μία ή περισσότερες από τις ανωτέρω χρήσεις. Σημειώνεται πως το ακίνητο εκμισθώνεται χωρίς εξοπλισμό.

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία δίνεται το «πράσινο φως» για την εκμετάλλευση του ακινήτου, αναμένεται η κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού και η πραγματοποίηση της σχετικής δημοπρασίας. Να αναφερθεί, τέλος, ότι η δημοπρασία επαναλαμβάνεται υποχρεωτικά για μία (1) φορά και σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί κανένας πλειοδότης και δεν φέρει αποτέλεσμα, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους καθορίζει το Δ.Σ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε δημοπρασία ακίνητο εμβαδού 210 τ.μ. στην πιο τουριστική περιοχή του Δήμου Καρπενησίου