26 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος: Ανώτατη εκπαίδευση για Έλληνες και ξένους

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) ιδρύθηκε με το νόμο 3391 στη Θεσσαλονίκη το 2005 και άρχισε να λειτουργεί το 2008, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο πρύτανης Σταμάτης Αγγελόπουλος. Οι έδρες των Σχολών βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη (στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη στη Σίνδο και στο 14ο χλμ. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανίων στη Θέρμη) και στις Σέρρες. Παραρτήματα υπάρχουν στην Κατερίνη και στο Κιλκίς.

Έχει ως αποστολή και στόχο να παρέχει ανώτατη εκπαίδευση σε Έλληνες και ξένους και να παράγει και να μεταδίδει καινοτόμο γνώση στα επιστημονικά αντικείμενα που ασχολείται, πρόσθεσε. Ειδικεύεται στην παροχή μεταπτυχιακών προγραμμάτων που απευθύνονται σε αλλοδαπούς φοιτητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στην Ελλάδα και σε Έλληνες φοιτητές που αναζητούν διεθνείς προοπτικές.

Το 2019, το Διεθνές Πανεπιστήμιο απορρόφησε τα Τ.Ε.Ι. της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα οποία καταργήθηκαν. Μέχρι τότε, το ΔΙ.ΠΑ.Ε. ήταν το μοναδικό δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας όπου τα προγράμματα διδάσκονταν αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Στο ΔΙΠΑΕ υπάρχουν τμήματα με μηδενική ανεργία καθώς το ακαδημαϊκό αντικείμενο είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την αγορά εργασίας, κατέληξε ο κ. Αγγελόπουλος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ