17 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δραματική μείωση γιατρών στο Κέντρο Υγείας Χίου

“Το Κέντρο Υγείας Χίου, βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του τόπου μας, οδηγείται σε πλήρη εκφυλισμό και απαξίωση. Σε λίγο θα λειτουργεί ως αγροτικό ιατρείο απομακρυσμένου χωριού”, σημειώνει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης σχετικά με τις δομές υγείας στη Χίο.
«Η φωνή αγωνίας του Κέντρου Υγείας Χίου για την αποψίλωσή του από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και οι διαμαρτυρίες πολλών φορέων του νησιού μας αφήνουν ασυγκίνητη την κυβέρνηση, που κλείνει έτσι το μάτι στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης ζητώντας «άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού».

Σε πρόσφατη παρέμβασή του, το Εργατικό Κέντρο Χίου είχε επισημάνει ότι το πρώην ΙΚΑ, από 29 γιατρούς που είχε πριν 10 χρόνια σήμερα ως Κέντρο Υγείας Χίου έχει μείνει με 4 γιατρούς και με τον καινούργιο χρόνο αναμένεται να μείνει μόνο ένας. Αφού του ενός λήγει η σύμβαση, εργάζεται ως επικουρικός, και δύο ακόμα αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν.

Ανακοίνωση από την ΤΕ Χίου του ΚΚΕ
«Η κατάντια του Κέντρου Υγείας Χίου, που υπολειτουργεί με λιγοστούς γιατρούς οι οποίοι ενδέχεται να μη βρίσκονται προσεχώς στη θέση τους (συνταξιοδότηση, μη-ανανέωση σύμβασης κλπ), είναι μια ακόμη απόδειξη για το πόσο έκθετη και προκλητική είναι η κυβέρνηση και ο Υπουργός της κ. Μηταράκης. Οι συχνές – πυκνές επισκέψεις στο νησί με στόχο την ωραιοποίηση της κατάστασης στην υγεία δεν πείθουν κανέναν, αντίθετα γελοιοποιούν την κυβέρνηση», αναφέρει εξάλλου σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ που καλεί σε αγώνες διεκδίκησης για τη στελέχωσή τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ