26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εγκρίθηκε 1,5 εκατ. ευρώ για τον δρόμο στα Άγραφα. Γίνεται πράξη η υπόσχεση του πρωθυπουργού – Το “ευχαριστώ” του Δημάρχου κ. Καρδαμπίκη

Χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ εξασφαλίστηκε  για τον οδικό άξονα Άγραφα – Σάϊκα – όρια νομού Καρδίτσας, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.

Τον Δεκέμβρη του 2020 στα διαδικτυακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε υποσχεθεί δημόσια στους μαθητές του Δημ. Σχολείου Αγράφων πως ο κακοτράχαλος χωμάτινος δρόμος που συνδέει το χωριό τους με την Καρδίτσα, σύντομα θα ασφαλτοστρωθεί.

«Η υπόσχεση του κ. πρωθυπουργού προς τους μικρούς μαθητές και τους κατοίκους των Αγράφων τηρήθηκε κι αυτό αποδεικνύεται με την σημερινή υπογραφή χρηματοδότησης του έργου από τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών κ. Κωσταντίνου Καραμανλή», αναφέρει ο Αλ. Καρδαμπίκης, σημειώνοντας ότι «ένα πολύπαθο έργο που μετά από μια εποχή μεγάλων υποσχέσεων, μπαίνει σε μια εποχή πραγματοποίηση».

«Νιώθουμε», τονίζει σε ανάρτησή του, «ιδιαίτερη χαρά για τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτό το έργο στην γεωργική, κτηνοτροφική παραγωγή, τις υπηρεσίες και τον τουρισμό».

«Ο νέος οδικός άξονας βοηθά στην οδική σύνδεση από τα Άγραφα μέχρι την Καρδίτσα, διασφαλίζει την ασφάλεια και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων και των ανθρώπων της περιοχής γενικότερα. Μια σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο μας αφού θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα», προσθέτει ο Αλ. Καρδαμπίκης.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες μικροδιαπλάτυνσης, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης για την ασφαλτόστρωση του δημοτικού οδικού δικτύου Άγραφα Σάϊκα- Όρια Νομού Καρδίτσας σε μήκος 8.000 μ. με αρχή των εργασιών από τον οικισμό Άγραφα.

«Για το καλό αποτέλεσμα ευχαριστούμε όσους βοήθησαν και πρωτίστως τον Πρωθυπουργό, τους συνεργάτες του στο μέγαρο Μαξίμου, τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη που ασχολήθηκε επισταμένως με το θέμα, τον υπουργό κ. Καραμανλή, τους υφυπουργούς κ. Λιβάνιο, κ. Σοφία Ζαχαράκη και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου», καταλήγει στην αναφορά του ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ