30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ενίσχυση 24.000€ σε 18 αθλητικά σωματεία της Ευρυτανίας, μέσω του στοιχήματος – Αναλυτικά τα ποσά ανά σύλλογο, από την έντυπη

Επιχορήγηση θα λάβουν 6.533 ερασιτεχνικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα, εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων 2023 του Υπουργείου Αθλητισμού. Θα μοιραστούν 22,31 εκατ. ευρώ μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων

από την έντυπη έκδοση

Όπως υπέγραψαν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 863, 06/02/2024) ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και οι Υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης και Θάνος Πετραλιάς, για το 2024 διατίθενται στον ελληνικό αθλητισμό 66 εκατ. ευρώ από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.  Με τα 31,878 εκατ. ευρώ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό στηρίζονται και ενισχύονται 6.533 ερασιτεχνικά σωματεία, όλων των αθλημάτων σε όλη τη χώρα, ενδυναμώνοντας τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα -ιδιαίτερα τα 22 εθνικών κατηγοριών ανδρών και γυναικών-, τις αναπτυξιακές κατηγορίες και τις 31 ερασιτεχνικές ομάδες, που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανδρών και γυναικών, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα κατανεμηθούν και 9.563.400 ευρώ για τις εθνικές μας ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών, όλων των Ομοσπονδιών, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Τα σωματεία της Ευρυτανίας

Για τον υπολογισμό του ποσού που λαμβάνει έκαστο ερασιτεχνικό σωματείο, με ελάχιστο ποσό βάσης τα 1.000 ευρώ ή τα 1.700 ευρώ (εφόσον εδρεύει σε νησί με λιγότερους από 3.100 κατοίκους), λαμβάνονται υπόψιν τα εξής κριτήρια: ο αριθμός των αθλημάτων που καλλιεργεί και για τα οποία έχει λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση (50 μονάδες για κάθε άθλημα), ο αριθμός των προπονητών που απασχολεί, όπως αυτός είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων (25 μονάδες για κάθε προπονητή), ο αριθμός των αθλητών που είναι εγγεγραμμένοι στο σωματείο, όπως αυτός είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων [σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των αθλητών δεν δύναται να ξεπερνά τους 50 ανά δηλωμένο προπονητή  (1 μονάδα για κάθε αθλητή)], τα ετήσια έξοδα του σωματείου, όπως αυτά αποτυπώνονται στον απολογισμό, ο οποίος είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων (0.001 μονάδα ανά ευρώ εξόδων). Βάσει των ανωτέρω, θα επιδοτηθούν συνολικά δεκαοκτώ (18) σωματεία με έδρα την Ευρυτανία, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Γ.Γ. Αθλητισμού και δραστηριοποιούνται σε δέκα διαφορετικά αθλήματα.

Σε ομάδες του ποδοσφαίρου θα κατευθυνθεί σχεδόν το 40% της επιχορήγησης. Πιο αναλυτικά, θα λάβουν ενίσχυση οκτώ αθλητικά σωματεία, ως εξής: Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Καρπενήσι 2002» 1.385 ευρώ, Δόξα Ραπτοπούλου 1.229 ευρώ, Α.Ο. Ποταμιά 1.187 ευρώ, Α.Σ. Αίολος 1.145 ευρώ, ΑΠΟΚ «Το Βελούχι» 1.118 ευρώ, Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Καρπενησίου (ΠΑΟΚ) 1.102 ευρώ, ΑΟ Αγράφων «Ο Κατσαντώνης» 1.087 ευρώ, και Δυτ. Φραγκίστα 1.000 ευρώ. Το ποσό των 1.000 ευρώ προορίζεται για την ομάδα του Καρπενήσι Futsal (ποδόσφαιρο σάλας).

Επίσης, θα ενισχυθούν οι δύο ομάδες μπάσκετ της Ευρυτανίας, με 1.422 ευρώ η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης (ΠΑΚ) και με 1.000 ευρώ ο Γ.Σ. Άτλαντας 2008, ενώ ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Καρπενησίου (χιονοδρομία) θα επιχορηγηθεί με 1.000 ευρώ. Στην κολύμβηση, ο Κολυμβητικός Όμιλος Καρπενησίου (ΚΟΚ) θα λάβει 2.039 ευρώ και ο ΑΟ Λαγκαδιάς «Ο Εύρυτος» 1.337 ευρώ. Από τον χώρο των μαχητικών αθλημάτων, ο Α.Σ. Tae Kwon Do Ευρυτανίας (ταεκβοντό και κικ μπόξινγκ) δικαιούται 3.159 ευρώ και ο Αθλητικός & Μαχητικός Σύλλογος Καρπενησίου (μουάι τάι) το ποσό των 1.000 ευρώ. Τέλος, στον στίβο, ο ΑΠΣ «Καρπενήσι 2002» θα ενισχυθεί με 1.297 ευρώ και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου (ΑΛΑΚ) με 1.000 ευρώ.

«Η φροντίδα μας για τον ελληνικό αθλητισμό είναι συνεχής και έμπρακτη. Πέρα από όλες τις άλλες αυξημένες χρηματοδοτήσεις, για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, έχουμε ενισχύσει απευθείας το κύτταρο, τη βάση του, τα σωματεία και τις εθνικές ομάδες μας με το πρωτοφανές ποσό των 194 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία» τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, και υπογραμμίζει: «Η διάθεση τόσο σοβαρών πόρων, κάθε χρόνο από τη φορολογία του στοιχήματος, αποδεικνύει τη μεγάλη προσοχή που επιδεικνύει η Κυβέρνηση προκειμένου ο αθλητισμός μας να αναπτύσσεται, να προοδεύει και η χώρα μας, που γέννησε τα ιδεώδη του και προσέφερε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον υπόλοιπο κόσμο, να κατέχει παγκοσμίως τη θέση που της αρμόζει». 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ