17 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επίσκεψη Κασσελάκη στην Δ. Όχθη: «Στο πλευρό της ειρήνης τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ» – Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων την Δευτέρα

Τη Δυτική Όχθη επισκέπτεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για επαφές με την Παλαιστινιακή Αρχή και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Πρώτος σταθμός της περιοδείας Κασσελάκη η Βηθλεέμ όπου ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής Χάνι ελ Χάι.

Βηθλεέμ – Ανταπόκριση: Κωστής Κωνσταντίνου

Αντάλλαξαν απόψεις κυρίως για την παρούσα κατάσταση στην περιοχή αλλά και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για προώθηση της αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτους.

Αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό ο κ. Κασσελάκης υπέδειξε στον Παλαιστίνιο υπουργό ότι επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Ελληνική Δημοκρατία άλλαξε τον όρο Παλαιστινιακή Αρχή στα επίσημα έγγραφα αντικαθιστώντας τον με τον όρο Παλαιστίνη και δεσμεύτηκε να συνεχίσει αυτή την πολιτική ως, όπως είπε, η μελλοντική διακυβέρνηση της χώρας. 

(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISSI)

Τόνισε ότι ο κύριος λόγος του ταξιδιού του είναι η μεταφορά αισθημάτων αλληλεγγύης και συμπαράστασης από πλευράς του κόμματος και ολόκληρου του ελληνικού λαού. Υπέδειξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει, όπως είπε, το παράδειγμα της Ισπανίας και να προχωρήσει στην αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους. Ως το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς είπε θα πιέσουμε για αυτό και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και τόνισε την ανάγκη ύπαρξης δύο ανεξάρτητων κρατών για τον σκοπό αυτό.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχρονική του στάση στο Παλαιστινιακό. Ο κ. ελ Χάι αναφέρθηκε παράλληλα εκτενώς στο ζήτημα της Γάζας λέγοντας ότι η καταστροφή που προκλήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής είναι ολοκληρωτική.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό Άιντα στη Βηθλεέμ όπου είχε επαφές με τις υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ έτυχε μιας σύντομης περιήγησης κατά μήκος του Τείχους Ασφαλείας του Ισραήλ και συνομίλησε με κατοίκους του καταυλισμού, απογόνους των Παλαιστινίων προσφύγων του 1948. Στην είσοδο του Άιντα ένα μεγάλο κλειδί συμβολίζει, όπως εξήγησαν οι κάτοικοι την αποφασιστικότητά τους να επιστρέψουν.

Εν συνεχεία ο υπουργός Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής δεξιώθηκε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Κασσελάκη συνοδεύουν η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Το πρόγραμμα Κασσελάκη συνεχίζεται με συνάντηση αύριο το πρωί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο τον Γ’ και επίσκεψη στα Ραμάλα για επαφές με την παλαιστινιακή Αρχή και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ