26 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 – Εφαρμογή κινητού ενημερώνει για βομβαρδισμούς

Ησυχία επικρατούσε στην καρδιά του Κιέβου στις 21:00 ώρα, όπως αναφέρει η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη.

Η ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας έχει αλλάξει – ισχύει από τις 20:00 – και δεν υπάρχει ψυχή τριγύρω εκτός από τους δημοσιογράφους.

Πολύς κόσμος, γυναικόπαιδα κυρίως, μένουν στα καταφύγια καθώς εκεί αισθάνονται πιο ασφαλείς. Επίσης, πάρα πολλοί, στα κτήρια που μένουν έχουν μετατρέψει σε καταφύγια τα υπόγειά τους και καταφεύγουν εκεί.

Εφαρμογή σε όλους όσους έχουν ουκρανικά τηλέφωνα, δείχνει πότε είναι «πράσινο» και μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερα και πότε έχουν ηχήσει οι σειρήνες και πρέπει να κατευθυνθείς σε ένα ασφαλές σημείο.

H Ευτυχία Πενταράκη αναφέρει πως έχει αποδειχτεί σωτήρια μια επιστολή από την ΕΡΤ στα ουκρανικά καθώς πολλοί κατάσκοποι ή σαμποτέρ όπως τους αποκαλούν οι Ουκρανοί, υποδύονται τους δημοσιογράφους και ζητούν πρόσβαση σε σημεία. Η πίεση αυξάνει έτσι για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πολιτοφύλακες και γίνονται πιο αυστηροί. Από την άλλη όμως, οι πολίτες γίνονται πιο αποφασιστικοί, δεν είναι κουρασμένοι, παίρνουν θάρρος και δύναμη από την αντίσταση των ουκρανικών στρατευμάτων στα μέτωπα και έχουν πολύ θέληση να αντιμετωπίσουν τον εχθρό.

αποστολή: Ευτυχία Πενταράκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ