21 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Ιστορίες του σώματος για ένα επόμενο αύριο»-Performance χορού: μέσα από το αρχείο της sinequanon

Η ζωή εμφανίζεται στον κόσμο με τη μορφή ενός σώματος. Το σώμα βιώνει και ταυτόχρονα καταγράφει την ιστορία του. Αφήνει το αποτύπωμά του στο χώρο και το χρόνο.
H ιστορία λέγεται ή γράφεται με πολλούς τρόπους και σε πολλούς τόνους και τελικά οι ιστορίες είναι άπειρες. Πόσες όμως ιστορίες χωρούν σε ένα μουσείο; Και πώς μια ομάδα χορού καλείται να συνομιλήσει με τις 100 ιστορίες των καλλιτεχνών του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην τρέχουσα έκθεση με τίτλο «Από εδώ και πέρα. Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο»;

Η performance της ομάδας χορού sinequanon θα ξεκινήσει από το ανδρείκελο του Βλάση Κανιάρη, ως κεντρική μορφή ενός παράδοξου Μυστικού Δείπνου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη / Χορογραφία: sinequanon, Μουσική: Αλέξανδρος Ιωάννου, Ενδυμασία: Richard Antony, Φωτογραφία: Λίλα Σωτηρίου, Γιάννης Γούτμαν, Video: Ειρήνη Χατζηκυριακίδου, Συντονισμός: Ιωάννης Δαλάκας

Ερμηνεία: Σοφία Παπανικάνδρου, Αλέξης Τσιάμογλου, Ηλίας Καραμήτρος, Σοφία Χατζηβασιλείου, Αλέξανδρος Ιωάννου, Δημήτρης Σωτηρίου

Η παράσταση «μέσα από το αρχείο της sinequanon» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η ομάδα σύγχρονου χορού sinequanon ιδρύεται στην Αθήνα το 1992 από πέντε σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης με όραμα την καλλιτεχνική συλλογικότητα. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη Νέα Υόρκη, όπου έρχεται σε επαφή με σύγχρονες τεχνικές χορού, που βασίζονται στην ανατομία και την φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος.
Το 1995 η ομάδα επιστρέφει και αρχίζει τις δικές της χορευτικές παραγωγές, λαμβάνοντας την πρώτη της επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ. Μέχρι σήμερα, έχει δεχτεί παραγγελίες έργων από τον ΟΜΜΑ, το Ελληνικό Φεστιβάλ, το Εθνικό Θέατρο, το Center Culturel Aragon, την Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004, το Εθνικό Θέατρο κ.ά. Το 2008 αποτελεί την επίσημη εκπροσώπηση της Ελλάδας για το χορό στο Έτος Ολυμπιακού Πολιτισμού στην Κίνα. Το 2010 η ομάδα μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη, όπου αναλαμβάνει το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από το 2010 ως το 2013. Από το 2021 ως το 2023 αναλαμβάνει την εισήγηση του χορού στα πλαίσια της δράσης «Θερινό Μαντείο ΔΗΚΕΠΕΘΕ Ιωαννίνων» στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

MOMus-ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Εγνατίας 154 (εντός ∆ΕΘ)
Τηλέφωνο: 2310 240002
Ημέρες & ώρες: Πέμπτη 20 & 27 Ιουνίου 2024, στις 20:00
Τιμές: Γενική είσοδος: 6€ / Μειωμένο εισιτήριο: 4€ (Μαθητικό | Φοιτητικό | Νέοι 12-25 ετών | Ομαδικό άνω των 10 ατόμων | Άτομα άνω των 65 ετών)
*Δεν ισχύουν ατέλειες

Οι κρατήσεις-αγορές εισιτηρίων πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, στον σύνδεσμο // https://shorturl.at/AfkVG

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ