26 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κάλεσμα Εμπαπέ στον γαλλικό λαό να μην επιτρέψει στην ακροδεξιά να καταλάβει την εξουσία

Η νίκη της γαλλικής ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές, και η ανακοίνωση του Μακρόν για πρόωρες βουλευτικές εκλογές έχουν αναστατώσει το πολιτικό τοπίο της Γαλλίας. Λίγο πριν την πρεμιέρα της Γαλλίας στο EURO 2024, το αστέρι της ομάδας Κιλιάν Εμπαπέ, δήλωσε ότι είναι ενάντια στα άκρα και κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν σε μια κρίσιμη στιγμή της γαλλικής ιστορίας.

Ο Εμπαπέ είναι παιδί μεταναστών από το Καμερούν και την Αλγερία και μεγάλωσε σέ ένα προάστιο μεταναστών στο Παρίσι.

Η εθνική Γαλλίας δέχεται πάντα κριτική για την σύνθεσή της, καθώς η πλειοψηφία των παικτών έχει ρίζες από τις γαλλικές αποικίες της Αφρικής.

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης πλέον, υπερασπίστηκε τις δηλώσεις που έκανε το Σάββατο ο συμπαίκτης του Μάρκους Τουράμ περί αξιών και διαφορετικότητας και καλεί τη χώρα «να παλέψει» και να μην επιτρέψει στην RN (ακροδεξιό κόμμα) να κερδίσει τις εκλογές. «Σήμερα μπορούμε όλοι να δούμε ότι οι εξτρεμιστές είναι πολύ κοντά στο να πάρουν την εξουσία και έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε το μέλλον της χώρας μας» δήλωσε ο Εμπαπέ, ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει στενή σχέση με τον Μακρόν.

Στόχος του Γάλλου σταρ είναι να παρακινήσει τους νέους να πάνε στις κάλπες και να μην επαναληφθεί το 70% αποχής σε αυτή την ηλικιακή ομάδα όπως στις προηγούμενες εκλογές το 2022.

Σήμερα το βράδυ στις 22:00 (EPT1), η Γαλλία «ρίχνεται» στη μάχη του EURO στα γήπεδα της Γερμανίας και αντιμετωπίζει την Αυστρία, μια χώρα όπου η Ακροδεξιά πέτυχε επίσης νίκη στις Ευρωεκλογές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ