1 Δεκεμβρίου 2021

Κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Ευρυτανίας, σχεδόν έναν μήνα μετά το πρώτο κουδούνι – Επιστολή για το 1ο Δ.Σ. Καρπενησίου

Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού καταγράφονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ευρυτανίας, σχεδόν έναν μήνα μετά το «πρώτο κουδούνι». Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις των Δημοτικών Σχολείων Αγράφων και Στενώματος, όπου οι αγιασμοί έγιναν μόλις τις προηγούμενες ημέρες, εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-’22 (δείτε περισσότερα ΕΔΩ).

Στα «Ευρυτανικά Νέα» έφτασε και η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου. «Βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και μέχρι τώρα η λειτουργία του σχολείου μόνο εύρυθμη δεν είναι», τονίζουν οι άνθρωποι του Δ.Σ. και περιγράφουν τα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ρεπορτάζ για τα κενά στα σχολεία θα διαβάσετε στα Ε.Ν. της ερχόμενης Τετάρτης (13/10/21).

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΘΕΜΑ: «ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ»

Κυρίες και κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για την ως τώρα ΜΗ στελέχωση του σχολείου μας με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και μέχρι τώρα η λειτουργία του σχολείου μόνο εύρυθμη δεν είναι.

Πέρασε ένας μήνας από τον Αγιασμό για να τοποθετηθεί δάσκαλος σε τάξη!

Ακόμη περιμένουμε να τοποθετηθούν Εκπαιδευτικοί Αγγλικών (19 ώρες), Γαλλικών (6 ώρες), Μουσικής (7 ώρες) και Εικαστικών (9 ώρες).

Πρώτο και βασικότερο πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι τα παραπάνω λειτουργικά κενά στερούν από τα παιδιά μας τη μόρφωση που πρέπει να έχουν.

 Επιπλέον, η έλλειψη προσωπικού δεν επιτρέπει τη λειτουργία του θεσμού του ολοήμερου προγράμματος, το οποίο μετά από αρκετά χρόνια θα δημιουργούσε δύο τμήματα! Γεγονός το οποίο δείχνει ότι οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις των οικογενειών έχουν αυξηθεί και εσείς δεν βρίσκεστε εμπράκτως δίπλα τους.

 Επειδή λοιπόν η μόρφωση είναι το σημαντικότερο κ το πολυτιμότερο αγαθό – εφόδιο που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, ζητάμε ΑΜΕΣΑ να φροντίσετε για τη στελέχωση του σχολείου μας με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΡΕΛΗ                                       ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΑΦΑ

ΕΥΘΥΜΙΑ ΛΕΡΗ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΥΛΑΡΜΑΝΗ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ