26 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κομοτηνή: Μια φιλόξενη στέγη για το ΚΔΑΠ του Δήμου

Ο Χάρης, η Ιωάννα και άλλοι έξι εργαζόμενοι μαζί με εβδομήντα μικρούς φίλους, έχουν τον δικό τους φιλόξενο χώρο να κάνουν τη γνώση παιχνίδι και το παιχνίδι γνώση. Είναι οι άνθρωποι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Κομοτηνής που έχουν πια τη δική τους στέγη, τα εγκαίνια της οποίας στην παλιά Βιβλιοθήκη, στην πλατεία της ΧΕΝ, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη αργά το απόγευμα.

«Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και είμαστε στο δικό μας χώρο», ανέφερε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, Νατάσα Λιβεριάδου. «Ιδιαίτερη μέρα για όλους τους εργαζόμενους», είπε και σημείωσε ότι ο προηγούμενος χώρος, το μουσικό σχολείο δεν ήταν ό,τι καλύτερο, καθώς λειτουργούσε τα απογεύματα, με την ανάγκη περισσότερων φροντίδων (εξασφάλιση ζέστης κ.α.) για τις άδειες μεγάλες αίθουσες.

Όπως είπε η κα. Λιβεριάδου ήταν ιδέα του δημάρχου Κομοτηνής, Γιάννη Γκαράνη, η παραχώρηση του χώρου αυτού στην Επιχείρηση Πολιτισμού. «Παραχώρηση για χρήση για 20 χρόνια», όπως είπε με οκτώ δασκάλους και την καθαρίστρια, με 130 παιδιά μέχρι πέρσι, τώρα 70 λόγω των ιδιωτικών ΚΔΑΠ, αλλά και με τη φιλοδοξία να φτάσουν τα εκατό  λειτουργώντας όλο το χρόνο, χειμώνα – καλοκαίρι.

«Ο Δήμος Κομοτηνής έχει το δικό του κτίριο για το ΚΔΑΠ, ένα «ζεστό» κτίριο, που μπορεί να φιλοξενήσει τα παιδιά με πολύ μεγάλη ασφάλεια και να δημιουργούν από κοινού δάσκαλοι και καθηγητές, ώστε να περνούν τα παιδιά δημιουργικά» είπε ο κ. Γκαράνης αποκαλύπτοντας πως στόχος του Δήμου είναι η λειτουργία ενός ακόμη ΚΔΑΠ, αυτή τη φορά σε οικισμό.

Στην τελετή των εγκαινίων ιδιαίτερα χαρούμενοι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Όπως ο μουσικός Χάρης Τήλιος, εργαζόμενος στο χώρο από το 2014. Όπως δήλωσε το ΚΔΑΠ του Δήμου έχει ήδη φιλοξενήσει πάρα πολλά παιδιά της Κομοτηνής στα χρόνια της λειτουργίας του προσφέροντας πλήθος εκδηλώσεων. «Κάναμε πολλές εκδηλώσεις όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανοιχτές στο κοινό» είπε και πρόσθεσε ότι η νέα δική τους στέγη είναι επιβράβευση του κόπου και της προσωπικής εργασίας τους. Οκτώ εκπαιδευτικοί, 4 δάσκαλοι της Πρωτοβάθμιας, δύο μουσικοί και δύο γυμνάστριες, μια ισχυρή ομάδα που έχει αποδείξει ότι ξέρει να δημιουργεί στο πλευρό των παιδιών. «Ο χώρος είναι για εμάς μια μεγάλη επιβράβευση γι’ αυτά που κάναμε. Τώρα βρισκόμαστε πραγματικά σε ένα χώρο που μπορούμε να δουλέψουμε με ότι έχουμε, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος με τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ», είπε, σημειώνοντας: «Από την πολιτεία δεν υπήρξε η απόλυτη στήριξη αυτό το διάστημα.»

Ρεπορτάζ: Αμαλία Γαρυφαλλίδου,

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ