17 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λέσβος: Έκθεση εικαστικών φοιτητών της ΑΣΚΤ και του UdK του Βερολίνου στο Σίγρι (βίντεο)

Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου UdK πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

Τα απολιθώματα, η δομή τους και η απαράμιλλη ομορφιά τους αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους φοιτητές, οι οποίοι δημιούργησαν έργα, τα οποία αποτελούν το υλικό της ομαδικής έκθεσης. Χρησιμοποιώντας τους χώρους του Μουσείου σαν εργαστήριο έφτιαξαν τις προσωπικές τους αφηγήσεις σχετικά με αυτή τη θεματική, με όλα τα δυνατά μέσα έκφρασης όπως είναι η γλυπτική, η κεραμική, οι κατασκευές, το πλέξιμο, η ξυλογλυπτική, το βίντεο, οι συναρμογές, και πολλά άλλα.

Η έκθεση των φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου UdK πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 4ου workshop με τίτλο “Αναζητώντας τον Κρυσταλλικό χρόνο” που πραγματοποιήθηκε από 17-26 Μαΐου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου αλλά και στα υπαίθρια πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ενημερώθηκαν σχετικά με σημασία και τη μοναδικότητα του απαράμιλλου αυτού μνημείου της φύσης, που αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο για την ανακήρυξη της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Στην έκθεση, η οποία θα μείνει ανοικτή μέχρι τέλος Ιουνίου, συμμετέχουν: Οι καθηγητές Λουκάς Λουκίδης, Νίκος Τρανός και Karsten Konrad και οι φοιτητές, Διώνη Αριδά, Luise Sandberger, Δήμητρα Μελίτα, David Prior, Σεμέλη Προκοπίου, Lilian Nachtigall, Αρά Μπογοσιάν, Thorben Bünger, Μαρία Κιρλή, Vilo Rüzgar, Αλέξανδρος Χριστοδουλίδης, Caryna Yarmolinskaya, Alma van der Donk (Erasmus Αυστρία), Elias Hermann, Anit Nurzaie και Franz Warnke.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ